Soluție legislativă pentru despăgubiri, la Vârșolț. Anunțul ministrului Mediului

Proprietarii terenurilor expropriate pentru acumularea Vârșolț vor primi despăgubiri de la stat. Anunțul a fost făcut de Minsitrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, în cadrul vizitei de săptămâna trecută în județul Sălaj.

După întâlnirea de la sediul Instituției Prefectului Sălaj cu directorii instituțiilor deconcentrate, cu oficiali ai județului și cu presa sălăjeană, oficialul guvernamental a avut o întâlnire la Vârșolț cu autoritățile locale ale comunei și cu șefii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Sălaj. Una dintre soluții pentru acordarea de despăgubiri foștilor proprietari de terenuri este o inițiativă legislativă depusă de deputatul și președintele UDMR Sălaj, Seres Denes.

”În cadrul vizitei de lucru în județul Sălaj am vizitat Acumularea Vârşolț, amplasată pe râul Crasna. Este un obiectiv important care asigură apa potabilă pentru Municipiului Zalău şi oraşul Şimleu Silvaniei, şi în acelaşi timp contribuie la atenuarea undelor de viitură, protejând astfel locuitorii din zonă împotriva inundațiilor. Ne-am consultat despre cum putem acorda despăgubiri foştilor proprietari ale căror terenuri din jurul barajului au fost expropriate și au intrat în proprietatea Apelor Române.

Credit foto: Tánczos Barna

Proiectul de lege inițiat de deputatul de Sălaj, Seres Dénes, aflat pe masa Camerei Deputaților, oferă o soluție în acest sens”, a declarat minsitrul Mediului.

Tot în cadrul întâlnirii de la Vârșolț, s-au discutat și problemele și nevoile din județ legate de lucrările de decolmatare a văilor, igienizări a barajelor și alte aspecte din activitatea SGA (Sistemul de Gospodărire a Apelor).

De la Vârșolț, ministrul Tánczos Barna a fost invitat la Crasna, la o întâlnire politică a UDMR, la care au participat toți primarii formațiunii politice din Sălaj, deputatul Denes și vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj, Robert Szilágyi, la adresa cărora a avut doar cuvinte de apreciere.

Credit foto: Tánczos Barna

”M-a bucurat să închei vizita de lucru în județul Sălaj cu o întâlnire cu primarii din UDMR. Avem lideri locali care reprezintă cu succes interesele comunităților din județ. Mulțumesc deputatului Seres Dénes pentru sprijinul acordat în organizarea vizitei de lucru, prefectului Dari Tamás și vicepreşedintelui Consiliului Județean Róbert István Szilágyi pentru cooperare”, a fost mesajul publicat de ministru la finalul zilei de joi, 9 iunie.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.