Solistul Depeche Mode, operat de o tumoare canceroasa

Formatia britanica Depeche Mode a anulat inca doua concerte, a amanat alte cinci, dar isi reia turneul pe 8 iunie, dupa ce acesta a fost intrerupt in urma spitalizarii solistului Dave Gahan, care s-a imbolnavit de gastroenterita, medicii descoperindu-i, insa, si o tumoare maligna la vezica urinara. Potrivit site-ului oficial Depeche Mode, Dave Gahan a fost supus unei operatii chirurgicale in urma careia i-a fost indepartata “cu succes” o tumoare cu grad mic de malignitate dezvoltata in vezica urinara.
La sfatul medicilor, solistul trupei trebuie sa ia o pauza pentru a se recupera complet, pana pe 8 iunie. Astfel, concertul de la Leipzig, programat pe 8 iunie, va fi primul pe care Dave Gahan il va sustine dupa interventia chirugicala.
Solistul a transmis fanilor sai multumiri pentru sustinere, intelegere si rabdare. De asemenea, formatia si-a exprimat regretul pentru problemele provocate de anularile sau amanarile show-urilor. In consecinta, trupa si-a amanat concertele pe trebuia sa le sustina pe 30 mai, la Londra, 2 iunie – Hamburg, 4 si 5 iunie – Dusseldorf si 2 iulie – Bergen, iar show-urile de pe 31 mai – festivalul Pinkpop si 7 iunie – Leipzig au fost anulate.
In ceea ce priveste reprogramarea concertelor pe care formatia le-a anulat saptamanile trecute, inclusiv cel de la Bucuresti, nu a fost luata nici o decizie. Stabilirea unor noi date de concert depinde de disponibilitea locatiilor, precum si de ruta turneului. “Ne bucuram ca Dave este in afara oricarui pericol si ca trupa va relua turneul, sunt vesti bune pentru toti fanii Depeche Mode”, a declarat Laura Coroianu, director executiv Emagic, compania organizatoare a concertului Depeche Mode din Capitala. “Era de asteptat ca noi concerte sa se contramandeze, starea de sanatate a lui Dave este prioritatea numarul unu a trupei in acest moment. Oricum, acest lucru nu influenteaza reprogramarea show-ului de la Bucuresti, ne aflam in continuare in discutii cu managementul Depeche Mode pentru noua data. Decizia finala depinde de mai multe variabile, cel mai probabil vom avea un raspuns oficial privind data exacta in perioada imediat urmatoare”, a mai spus ea.
De asemenea, formatia isi sfatuieste fanii, in mesajul postat pe site-ul oficial, sa-si pastreze biletele la concertele amanate, acestea urmand sa fie valabile odata cu reprogramarea show-urilor.
Dave Gahan a fost spitalizat de urgenta, pe 12 mai, la Atena, fiind suspectat de gastroenterita, informatie confirmata ulterior de reprezentantii formatiei. Astfel, trupa si-a amanat spectacolele pe care ar fi urmat sa le sustina la Istanbul (14 mai), Bucuresti (16 mai), Sofia (18 mai), Belgrad (20 mai), Zagreb (21 mai), Varsovia (23 mai), Riga (25 mai) si Vilnius (27 mai).
Depeche Mode a mai concertat o singura data in Romania, in vara anului 2006, in fata unui public de peste 40.000 de spectatori. Evenimentul de pe 16 mai era inclus in turneul de promovare a albumului “Sounds of the Universe”, al 12-lea material de studio al muzicienilor britanici, din 1981 pana in prezent. Cu o cariera ce se intinde pe parcursul a 29 de ani si care insumeaza pana in prezent 12 albume de studio, vandute in peste 75 de milioane de exemplare in toata lumea, Depeche Mode este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii.
Dave Gahan, in varsta de 47 de ani, este solist al trupei de la infiintarea ei, in Basildon, Essex (Marea Britanie), in 1980. Gahan a fost multi ani dependent de heroina. A incercat sa se sinucida taindu-si venele in august 1995, insa, contrar zvonurilor, Gahan spune ca nu a incercat sa-si puna capat zilelor cand a luat o supradoza de droguri intr-un hotel din Los Angeles, in mai 1996. Albumul “Ultra” a fost lansat dupa ce Gahan a facut un tratament de dezintoxicare complet, in 1997. Relatia cu sotia sa, Jennifer, la randul ei o fosta dependenta de droguri, a avut o influenta pozitiva asupra sa in ultimii ani.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *