ianuarie 31, 2023

Șoferul fugar rămâne după gratii

Șoferul fugar, urmărit de polițiști vineri noaptea de la Zalău până aproape de Cehu Silvaniei, rămâne după gratii.

Tânărul de 21 de ani s-a urcat băut la volan, apoi a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor. Oamenii legii l-au urmărit din Zalău până la intrarea în localitatea Mineu, lângă Cehu Silvaniei, și au folosit armamentul din dotare pentru a-l determina să tragă pe dreapta. S-au tras peste 25 de cartușe, iar un glonț l-a nimerit pe pasagerul de pe bancheta din spate. În urma rănii suferite, victima a rămas paralizată de la brâu în jos.

Șoferul iresponsabil a ajuns în arest preventiv, dar a contestat măsura dispusă de judecător.

Miercuri, 24 august, Curtea de Apel a respins contestația formulată de acesta împotriva deciziei pronunțate de Tribunalul Sălaj, ca fiind nefondată.

“În baza art. 4251 alin. 7 pct. (1) lit. b) coroborat cu art. 204 Cod de procedură penală, respinge, ca nefondată, contestaţia declarată de către contestatorul – inculpat P.F.C. în prezent arestat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Sălaj, împotriva Încheierii penale nr. 23/13.08.2022 pronunţată de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sălaj. În temeiul art. 275 alin. (6) Cod de procedură penală, stabileşte în favoarea Baroului Cluj suma de 313 lei reprezentând onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu- avocat P.A.M., care se va avansa din Fondul Ministerului de Justiţie. În baza art. 275 alin. (2) Cod de procedură penală, obligă contestatorul – inculpat să achite în favoarea statului suma de 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 24.08.2022”, precizează instanța clujeană.

Propunerea de arestare preventivă pe numele inculpatului P.C.F. a fost solicitată de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj în cursul zilei de sâmbătă, 13 august. Instanța a decis că bărbatul va rămâne în arest preventiv până în 11 septembrie, inclusiv.

Acesta a contestat măsura dispusă de instanță dar, în 24 august, instanța clujeană a validat încă o dată rechizitoriul întocmit de procuror, respingând ca neîntemeiat demersul inculpatului.

Tânărul, în vârstă de 21 de ani, este acuzat de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat/neînregistrat, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere false de înmatriculare/înregistrare, tentativă la omor calificat.


Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut