decembrie 9, 2022

Soferii pot vedea starea drumurilor nationale in timp real pe harta online, pe site-ul CNAIR

Harta interactiva prezinta situatia drumurilor nationale si a autostrazilor cu sectoare inchise traficului rutier sau restrictionate.

rn

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor anunta ca incepand de marti, pe site-ul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pot fi accesate hartile interactive care prezinta situatia in timp real, a drumurilor nationale si sectoarele cu risc de inzapezire.

rn

Cele doua harti au fost dezvoltate de Centrul De Studii Tehnice, Rutiere si Informatice – CESTRIN, fara costuri suplimentare, in cadrul unui proiect pilot care va fi finalizat prin lansarea unor aplicatii pentru dispozitivele mobile.

rn

Harta poate fi consultata AICI: https://cestrin.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=a63da499b48343e79e397f597dbd63c9

rn

In ceea ce priveste harta sectoarelor cu risc de inzapezire, aceasta este actualizata in baza datelor furnizate de catre DRDP-uri.

rn

Harta va pune la dispozitia soferilor informatii privind drumurile afectate de inzapeziri sau aflate sub coduri meteo, la interval de maxim 20 de minute de la luarea deciziei de aplicare a restrictiilor.
Pe parcursul etapelor de dezvoltare a hartilor interactive vor fi introduse inclusiv informatiile referitoare la toate modurile de transport.

rn

 

rn

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *