decembrie 7, 2022

Soferii de autobuz si vatmanii s-ar putea putea pensiona mai devreme. Proiect de lege

Reducerea varstei de pensionare pentru soferii de autobuz, troleibuz si vatmani pana la 55 de ani, apoi cel putin 24 de zile lucratoare pe an concediu de odihna, si zile libere platite cu ocazia unor evenimente familiale pentru aceste categorii de angajati, sunt doar cateva dintre prevederile unui proiect de lege depus de mai multi parlamentari USR si unul de la PSD.

rn

Proiectul de act normativ mai prevede ca personalul din transportul public regulat urban si metropolitan beneficiaza de protectia legii, a organizatiilor profesionale si/sau sindicale si a autoritatii de stat in transportul public regulat urban si metropolitan in cazul:

rn

– insultelor, calomniilor, amenintarilor, loviturilor sau al oricaror acte de violenta care au legatura cu indeplinirea atributiilor de serviciu; desfasurarii de anchete sau cercetari administrative sau penale, ca urmare a unor fapte savarsite in timpul serviciului.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *