Șoferi drogați și băuți pe toate drumurile Sălajului

Șoferi drogați și băuți pe toate drumurile Sălajului

Un sătmărean de 24 de ani s-a ales cu dosar penal vineri, 17 noiembrie, la ora 13.00, după ce a fost testat cu aparatul drugtest de polițiștii rutieri. Acesta a fost oprit în trafic pe strada Industriilor pentru un control de rutină, însă la testare a reieșit că sătmăreanul se afla sub influența substanțelor psihoactive.

Duminică, 19 noiembrie, un bărbat de 33 de ani din Cuzăplac a fost depistat drogat la volan. Acesta a fost oprit în trafic la ora 12.23, pe D.N. 1 G, în localitatea sălăjeană Cuzăplac, de către polițiștii Serviciului Rutier. La testare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

În noaptea de duminică spre luni, un șimleuan de 31 de ani a fost depistat conducând prin Șamșșud, pe drumul comunal 7 A, fiind și băut, și drogat. cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit informării IPJ Sălaj, la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la testarea cu drugtest, a reieșit consumul de substanțe.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, dar și pentru stabilirea cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

”Menționăm că testarea nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoanele fiind conduse la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise, respectiv a alcolemiei. Polițiștii rutieri au întocmit dosare penal în toate cauzele, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive, respectiv sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, precizează reprezentanții IPJ Sălaj.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *