Șofer oprit cu focuri de armă, între Mesteacănu și Vânători

Un bărbat de 33 de ani, din comuna Cizer, s-a ales cu dosar penal după ce a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor. A fost nevoie de focuri de armă și o cursă de alergare prin pădure, pentru a-l prinde pe șoferul teribilist.

Joi, 30 iunie, la ora 16:10, polițiștii rutieri, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Drumul Județean 108N, între localitățile Mesteacănu și Vânători, au vrut să oprească în trafic un autoturism, înmatriculat în județul Satu Mare.

Conducătorul auto și-a continuat însă deplasarea, ignorând semnalele polițiștilor, astfel că aceștia au pornit în urmărirea lui. Bărbatul a virat pe o stradă lăturalnică, iar după aproximativ 50 de metri a abandonat autoturismul și a luat-o la fugă prin pădure.

Polițiștii au oprit și ei autospeciala și au alergat după șoferul fugar, iar pentru a-l determina să se oprească, au tras 3 focuri de armă în plan vertical. Bărbatul nu s-a oprit și a reușit să se ascundă în vegetație.

Polițiștii au continuat investigațiile și au identificat conducătorul auto. Este vorba de un bărbat în vârstă de 33 de ani, din comuna Cizer, care nu posedă permis de conducere.

Acesta a fost condus la sediul poliției, pentru continuarea cercetărilor.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru conducere fără permis, faptă prevăzută de art.335 alin.2 din Codul penal.

în baza probatoriului administrat, polițiștii Serviciului Rutier au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului de 33 de ani.

Al doilea “viteaz” care încearcă să fugă de polițiști

Isprava bărbatului de 33 de ani din Cizer vine la scurt timp după ce un zălăuan a încercat și el să fugă de polițiști. În 20 iunie, polițiștii Biroului Rutier Zalău au reținut, pentru 24 de ore, un tânăr bănuit de comiterea a două infracțiuni la regimul rutier.

Polițiștii de ordine publică au încercat să oprească, folosind semnalele acustice și luminoase, un autoturism care circula pe Bulevardul Mihai Viteazu. Conducătorul autoturismului nu a respectat semnalele, ba mai mult, acesta a mărit viteza de deplasare, iar la ieșirea dintr-o curbă la stânga, în zona Gării, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a intrat în coliziune cu parapetul care delimitează sensurile de mers, apoi a ricoșat în afara părții carosabile, avariind autoturismul.

Polițiștii aflați în urmărirea autoturismului au legitimat șoferul și au stabilit că acesta este un tânăr de 25 de ani, din Zalău. Acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul condus era neînmatriculat.

De asemenea, emana halenă alcoolică, iar testarea cu aparatul a indicat 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au dispus reținerea tânărului pentru 24 de ore. Ulterior, procurorul de caz l-a plasat sub control judiciar, pentru 60 de zile, iar polițiștii continuă cercetările, în vederea administrării întrgului probatoriu.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.