septembrie 24, 2023

Șofer din Satu Mare supărat pe polițiștii din Sălaj. Vezi motivul

0

Foto: portalsm.ro

„Unde-i lege, nu-i tocmeală”, spune o vorbă din popor.

Şoferii din Satu Mare cad de multe ori victime ale poliţiştilor din judeţul Sălaj, scrie presa din județul vecin. Un tânăr din Satu Mare a avut o întâmplare cu un poliţist din judeţul vecin după ce a fost oprit pentru control, urmând să îl acţioneze în judecată, după ce s-a consultat cu alţi poliţişti şi avocaţi din Satu Mare. El susţine că are toate şansele să câştige procesul, relatează portalsm.ro.

Totul s-a petrecut vineri dimineaţa, când a fost oprit pentru un control. Poliţistul a descoperit că maşina condusă de sătmărean avea Inspecţia Tehnică Periodică expirată în ziua precedentă şi l-a înştiinţat pe acesta. Şoferul l-a rugat pe poliţist, dacă este posibil, să îi aplice un avertisment, spunându-i că are o programare la o anumită oră în Cluj-Napoca. Doar că, susţine, sătmăreanul, poliţiştul l-a ţinut oprit circa o jumătate de oră, iar când s-a prezentat la maşina acestuia i-a spus că îi reţine talonul, că îl sancţionează cu amendă de 1.305 lei şi că îi va elibera o dovadă cu care să poată circula timp de 15 zile, în locul talonului.

Sătmăreanul i-a spus că refuză să semneze procesul verbal, deoarece i se pare măsura prea dură, agentul a bifat în proces acest lucru, după care a refuzat să îi acorde dovada din care să rezulte că i-a fost reţinut talonul, pentru a-şi putea continua drumul. Pentru că a rămas fără actul de la maşină, sătmăreanul s-a văzut obligat să semneze procesul verbal. Cel mai mult însă l-a deranjat atitudinea şi replicile agentului.

Redăm mărturia sătmăreanului:

„Mergeam spre Cluj, între Borla şi Badon am fost oprit de către un echipaj de poliţie care a constat faptul că ITP-ul este expirat de ieri. Am fost ţinut circa 30 de minute, cu toate că le-am explicat frumos că am o urgenţă personala şi trebuie să ajung la Cluj. Când au venit sa semnez procesul verbal, aceştia mi-au aplicat o amendă în valoare de 1305 lei (cu toate ca au trecut doar câteva ore de când era expirat ITP-ul). Aceştia mi-au întocmit şi o dovadă a talonului cu drept de conducere de 15 zile. Când au venit să îmi prezinte procesul verbal şi să îl semnez, am refuzat, deoarece nu mi s-a părut corectă atitudinea lor. Aceştia nu voiau să îmi înmâneze dovada că talonul a fost reţinut, pe motiv că nu doresc să semnez procesul verbal. Când i-am întrebat “eu cum pot conduce fără acea dovada?” mi-au răspuns ironic “treaba ta”. Am acceptat să o semnez, deoarece aveam nevoie de dovadă ca să pot să conduc, trebuia să ajung neapărat la Cluj. La final le-am transmis ca nu au putina umanitate în ei, m-au ţinut 30 de minute pentru o problemă de maximum 10 minute, iar ei mi-au răspuns ca la uşa târgului: “Chestiile astea să le faci în Satu Mare” (făcând referire la faptul că i-am rugat politicos să îmi aplice un avertisment, deoarece vorbim doar de câteva ore de la expirarea ITP-ului)” .

Sursa foto și info: portalsm.ro

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut