Social-democrații zălăuani acuză PNL și USR că blochează investițiile în municipiu

Consilierii locali PSD spun că liberalii și usr-iștii confundă administrația cu politica și, prin acțiunile lor, se răzbună pe comunitate

Proiectul privind rectificarea bugetului municipiului a fost scânteia care a declanșat din nou tensiunile în cadrul Consiliului Local.

Social-democrații îi acuză pe liberali și pe usr-iști că nu fac diferența între administrație și politică, iar poziționările lor afectează proiecte și investiții în beneficiul comunității.

“Este nefiresc, indiferent cum am privi lucrurile, ca un vot pur politic în Consiliul Local Zalău să lase în aer zeci de proiecte de investiții sau fonduri necesare funcționării în bune condiții a unităților de învățământ.

Consilierii locali PNL și cei din USR PLUS au dat dovadă astăzi că nu le pasă de construirea unei noi creșe, de autorizația ISU necesară la Colegiul Tehnic <Alesandru Papiul Ilarian>, de securitatea copiilor care se joacă în curtea grădiniței 12, de alte și alte investiții. În fapt, s-au răzbunat pe întreaga comunitate nevotând rectificarea bugetară sub pretextul că nu înțeleg exact de ce trebuie majorat bugetul clubului SCM Zalău”, spun consilierii locali PSD.

Acuzațiile vin după ce PNL și USR s-au abținut să voteze proiectul privind rectificarea bugetară, nemulțumiți de suma de 1,9 milioane lei alocată către SCM Zalău.

În replică, social-democrații precizează că, în prezent, “la SCM Zalău activează în jur de 300 de suflete, majoritatea fiind copii”, iar cheltuielile cu deplasarea, masa și cu toate celelalte utilități au crescut considerabil.

Cea mai numeroasă prezență este la secția Fotbal (seniori – 25 jucători; juniori A – 20; juniori B – 22; juniori C – 24; juniori D – 34; juniori E – 36; juniori F – 35; grupa 2016 – 2017 – 24).

La Karate sunt 28 de sportivi, la Judo – 50; la Box – 10; la Volei seniori – 14 jucători.

De asemenea, în cadrul clubului SCM Zalău mai activează 14 antrenori, doi maseuri și un preparator fizic.

Consilierii locali PSD i-au criticat pe liberali și usr-iști că, prin atitudinea lor, fac politică, nu administrație.

“Și-au dovedit capacitățile de discernere a situațiilor, explicate în amănunt în fiecare caz în parte, și au ales să facă <politică>, nicidecum administrație, uitând care este rolul lor în Consiliul Local.

Domnilor consilieri ( PNL și USR PLUS) administrația e treabă complicată și de cele mai multe ori politica trebuie lăsată deoparte”, a fost mesajul social-democraților pentru colegii din Consiliul Local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *