Social democrații se opun “cârpirii” drumurilor județene și cer lucrări de anvergură

5
291

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean de vineri, 23 iulie, s-au aflat mai multe proiecte de hotărâre privind realizarea unor lucrări de intervenție pe drumuri care necesită reparații de urgență, pentru a putea fi practicabile.

Unul dintre ele este drumul județean DJ 108 S Rus – Simişna – Hăşmaş – Ceaca -Ciureni – Zalha – Vârteşca – Bezded – Cernuc (DJ 108B), care prezintă degradări evidente, fiind plin de gropi în care băltește apa de câte ori plouă. În aceste condiții, Consiliul Județean Sălaj, în calitate de proprietar, a încheiat un acord de asociere cu comuna Zalha în vederea realizării unor lucrări de intervenție. Mai exact, umplerea gropilor cu material pietros de întreținere și compactarea materialului așternut.
Valoarea totală estimată pentru aceste lucrări este de 137.571 lei, inclusiv TVA, din care 123.814 lei inclusiv TVA din bugetul județean, iar diferenţa în cuantum de 13.757 lei, inclusiv TVA, va fi suportată de către comuna Zalha.

Un alt sector de drum vizibil deteriorat este în comuna Gârbou, pe drumul județean DJ 108 S, de la kilometrul 26 până la kilometrul 31, tronson afectat de ploile torențiale. Acest sector de drum prezintă degradări majore ale stratului de rulare, iar materialul granular a fost luat parțial de ape. Valoarea totală estimată pentru lucrările care se impun este de 91.821 lei, inclusiv TVA.

Un alt proiect de hotărâre a vizat aprobarea principalilor indicatori tehnico-economici pentru reabilitarea DJ 109: limita cu județul Cluj – Dragu, pe o porțiune de 634 metri. Pe acest segment, drumul este pietruit și se circulă cu dificultate atât în perioada ploioasă, când e plin de gropi cu noroi, cât și în perioada secetoasă, când se formează foarte mult praf. Șoferii sunt nevoiți să circule cu cel mult 30 de kilometri/h prin zonă. Valoarea totală a investiției este de 2.004.585 lei, inclusiv TVA.

Toate proiectele privind reabilitarea acestor durmuri au fost votate în unanimitate, dar consilierii județeni de la PSD au avut unele obiecții.

Sergiu Panie, liderul consilierilor social democrați și cel mai vocal dintre aceștia în ședința de vineri, fost vicepreședinte al Consiliului Județean în mandatul lui Tiberiu Marc,  a ținut să menționeze că PSD nu prea e de acord cu astfel cârpeli.

“Noi am votat aceste proiecte în comisie și le susținem, cu o singură mențiune. Așa cum am discutat și dățile trecute, nu am vrea să finanțăm și să executăm niște lucrări care au garanție doar de șase luni de zile, iar aceste lucrări se pot deteriora și se pot degrada într-un termen extrem de scurt, cred că și mai devreme decât termenul de garanție, mai ales că DJ 108 S face parte dintr-un portofoliu care s-a solicitat spre finanțare europeană și sigur el va fi până la urmă finanțat și reabilitat așa cum trebuie. Dacă ne apucăm de fiecare dată să cheltuim niște bani pentru niște lucrări care nu țin în timp, nouă nu ni se pare tocmai corect”, a spus Sergiu Panie, în numele consilierilor PSD.

Din postura de consilier județean, observația poate fi corectă, dar șoferii care circulă zilnic pe aceste drumuri cu siguranță vor aprecia, până la realizarea lucrărilor de anvergură, o intervenție rapidă care să facă drumul măcar practicabil, să nu își rupă mașinile.

“O să acordăm o atenție specială calității acestor lucrări”, a dat asigurări  vicepreședintele  Consiliului Județean, Claudiu Bîrsan.

5 COMENTARII

  1. Pop Gheorghe Militianul care cerseste in continuare bani publici continua sa prosteasca populatia zalauana/salajeana…Poate pentru ca saracii salajeni sunt usor de manipulat.

  2. Rușine să vă fie celor de la C.J Sălaj de 30 de ani așteptăm să se asfaleze sectorul de drum 108s Cernica Zalha iar în zonele preponderent maghiare se fac drumuri asfaltate pe cîmp în timp ce patru sate românești se chinuiesc prin noroi și nu au un mijloc de transport în comun pentru a merge la un loc de muncă.
    RUȘINE ATÎT CELOR DE STINGA CÎT ȘI CELOR DE DREAPTA.

  3. Da, ei au facut numai lucrari de anvergura: Dancila, Dragnea, Iordachew, Nicolicea, Codrin Stefanescu etc. Astia de la noi, „anvergura curata”: Nosa, Marc, Ciunt (vezi conducta de apa!), Pop Gheorghe Militianul, Cota Dana etc.

  4. Multumesc, nu stiu de ce m-am straduit sa va corectez in atitudine. Halal, pozitie democratica!Si mai vreti ca societatea romaneasca sa se schimbe? Ipocrizie clara!

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.