septembrie 28, 2023

O familie din Sălaj și-a vândut fiica pentru 3.500 de euro

0

O tânără de 17 ani, din comuna sălăjeană Dragu, a fost vândută de părinţii ei unei familii din Mehedinţi, pentru suma de 3.500 de euro. Cazul revoltător a ieșit la iveală după ce minora a sunat la 112 şi a anunțat autorităţile că a fost violată de fiul celor care au cumpărat-o, minor și el, cu care era obligată să se mărite.

Negocierea între cele două familii ar fi avut loc în Franța, după care fata a fost luată din comuna Dragu și dusă în comuna mehedințeană Vlădaia.

Minora ar fi fost adusă în județul Mehedinți fiind promisă pentru a se căsători cu fiul familiei din satul mehedințean Vlădaia. La sfârșitul lunii august, fata a alertat autoritățile, spunând că este violată de un alt minor, fiu al familiei în care a ajuns. Unii dintre localnici, citați de actualmehedinti.ro, spun că știau că tânăra a ajuns în satul mehedințean.

„El a adus aici o fată, pentru a-i deveni nevastă. Nu știu din ce sat a luat-o. A dat 3.000 de euro pe ea. Fetița a stat aici o săptămână, dar a zis că nu îi place de băiat, după care a sunat la 112, iar poliția a luat-o și a dus-o la casa de copii. A cumpărat-o, iar părinții ei au fost de acord să o vândă. Fata, când a venit, a stat maxim  săptămână și a sunat apoi, la 112, după care a fost dusă la Protecția Copilului. Are 16 – 17 ani. Băiatul, dacă a văzut că fata nu vrea să stea cu el, nu a zis nimic. Părinții ei eu dat-o de bunăvoie. Fata a declarat că părinții ei au forțat-o să plece cu băiatul acesta. Dacă fata nu a vrut să stea, băiatul a lăsat-o să plece cu poliția.”, a povestit o rudă a familiei din Mehedinți.

La primărie însă, povestea nu era cunoscută.

„Nu am știut despre această situație. Nu ne-a anunțat nimeni. Știu că această familie este plecată de multă vreme în străinătate – de peste 10 ani. Au 6 sau 7 copii. Mă mir că nu am aflat de acest incident. Mereu, aflam. Din declarațiile unor persoane din localitate, ar fi văzut o fată, care nu era de aici, la o nuntă organizată în sat”, spune, pentru aceeași sursă, Simona Ioniță, referent Asistență Socială în cadrul Primăriei Vlădaia.

Minora a fost preluată de către organele de poliție, după care a ajuns într-un centru al DGASPC Mehedinți, unde primește consiliere.

„Este vorba despre o minoră de 17 ani, din județul Sălaj, care a ajuns la o familie din județul Mehedinți, în urma unei tranzacții pentru suma de 3.500 de euro. Din informațiile pe care le deținem, părinții minorei de 17 ani, în timp ce se aflau în străinătate, au intrat în legătură cu o familie din Mehedinți. Când au revenit în țară, au realizat această tranzacție, iar minora a ajuns într-o localitate din Mehedinți, unde, din păcate, a trebuit să întrețină și raporturi sexuale cu băiaul familiei respective – de asemenea, minor. În momentul în care ne-a fost sesizată această întâmplarea, am procedat la ducerea, de urgență, a minorei, într-un centru al DGASPC Mehedinți. La acest, este stabilizată din punct de vedere emoțional și a fost expertizată din punct de vedere ale medicninei legale, iar actul sexual, din păcate, s-a confirmat”, a precizat directorul general al DGASPC Mehedinți, Adrian Bidilici.

„Poliția Orașului Vânju Mare a fost sesizată de I.P.J.Sălaj despre faptul că o minoră de  16 ani, din comuna Dragu, județul Sălaj, a plecat de la locuința sa și se află la o familie de pe raza comunei Vlădaia, județul Mehedinți. În urma verificărilor efectuate, minora a fost identificată și condusă la sediul poliției, stabilindu-se ulterior, din cercetări, că aceasta ar fi fost victima infracțiunii de viol. Minora a fost preluată de DGASPC Mehedinți și introdusă într-un centru ce aparține DGASPC Mehedinți. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, cercetările fiind continuate sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju-Mare, pentru a se stabili cu exactitate starea de fapt.”, a declarat, la rândul său, pentru actualmehedinti.ro, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, comisar-șef Nicolae Lohon.

Cel mai probabil, minora va fi transferată la un centru al DGASPC Sălaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut