Un nou caz șocant de violență are loc în Sălaj. Un minor în vârstă de 17 ani, din Buciumi, a fost arestat pentru 30 de zile pentru tentativă de omor asupra unui membru de familie, după ce a și-a atacat unchiul cu o coasă. Minorul era băut la momentul comiterii faptei.

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, în data de 2 iunie, fiind sub influența băuturilor alcoolice, minorul LP a agresat-o verbal și fizic pe mama sa, reproșându-i că ar fi aruncat intenționat o sticlă cu țuică, împrejurare în care în sprijinul mamei a intervenit fratele acesteia, persoana vătămată LG, care a încercat să îl tempereze pe inculpat. Intrigat de gestul persoanei vătămate, inculpatul a lovit persoana vătămată cu o coasă, acțiune cauzându-i răni la nivelul antebrațului stâng și o plagă penetrantă la nivelul hemitoracelui stâng, leziuni care necesită 27-28 de zile de îngrijiri medicale.

Inculpatul minor a fost reținut pentru 24 de ore în cursul zilei de duminică, 2 iunie, iar în 3 iunie, la propunerea procurorilor, instanța a decis ca acesta să fie arestat preventiv.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.