decembrie 7, 2022

SMURD-2000 de ore de voluntariat realizate de catre Petronela Horvath. Cine este ea si ce intentii are

De Ziua Voluntariatului, 5 decembrie 2019, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Porolissum" a scos la iveala povestea unei tinere, pe numele ei PetronelaHorvath , voluntar din anul 2017, care are peste 2000 de ore de implicare asidua în ajutarea oamenilor greu încercati. Aceasta a declarat ca tot concediul sau de odihna si-l imparte cu colegii de la SMURD pe tura si pe interventii. Impresionati de povestea tinerei, am dorit sa afla mai multe detalii despre ea, pentru a afla de unde vine, ce pregatire are, dar mai ales de unde vine pasiunea ei pentru voluntariat.

rn

Petronela are 28 de ani, este din localitatea Braglez, comuna Surduc, iar meseria de baza este de asistent medical generalist. Referitor la pasiunea pentru voluntariat, Petronela ne-a declarat ca "pot sa zic ca am luat-o ca si pe o provocare pentru mine. Am vrut sa vad, mai mult ce se intampla in spatele portiilor de la pompieri si cum decurge o actiune a pompierilor impreuna cu colegii care lucreaza pe SMURD." "Este diferit de ceea ce vezi in spital- a continuat Petronela- meseria mea de baza este de asistent medical generalist. Am facut trei ani de zile de post liceala, unde am facut practica in spital, chiar si pe Urgenta, chiar si pe ambulanta. Insa, nu sunt asa de complexe interventiile ca si cum sunt cele de la SMURD, deoarece colegii, de la SMURD merg la accidente rutiere, la tentative de suicid, incendii, unde intervine si SMURD-ul". La intrebarea noastra ce intentii de viitor are, voluntara ne-a declarat ca spera ca "in momentul in care se vor face angajari la ISU, sa fim recrutati din randul voluntarilor, adica stiind, voluntar mergand pe interventie, si stiind ceea ce se petrece la o interventie, cred ca ar fi un avantaj pentru ei, sa fim noi angajati, cei din interiorul lor, decat cei din exterior care ar venii si nu stiu cum este la o interventie si ce se petrece." Credem ca 2000 de ore de voluntariat, pentru cei care conduc ISU Salaj, sunt suficiente pentru a lua in considerare o eventuala angajarea a Petroneli in momentul in care se vor face eventuale angajari.

rn

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *