noiembrie 29, 2022

Sălajul – văzut din Ambulanţă

Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Sălaj, Liviu Balint, ne-a făcut un rezumat al intervenţiilor pe luna octombrie, arătând că numărul acestora este în scădere în ultima perioadă.

Pe parcursul lunii octombrie, Ambulanţa a fost solicitată în Sălaj de 2.182 de ori. “n 14 cazuri a fost vorba de accidente rutiere. Mai multe decât accidentele pe şosea au fost intervenţiile pentru victime ale agresiunilor, în număr de 15.
“n 139 de cazuri a trebuit să intervină ambulanţe de tip C, cu medic în echipaj, iar în 1.884 de cazuri a fost suficientă prezenţa astistenţilor medicali specializaţi.
Ambulanţele Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sălaj au parcurs în total 94.700 de kilometri în luna octombrie.
“n intervenţiile la care a fost solicitată Ambulanţa, echipajele au constatat 30 de decese.
Conducerea Ambulanţei s-a arătat satisfăcută că a scăzut simţitor numărul apelurilor false prin 112.

La Ambulanţă ar mai trebui cel puţin încă 100 de angajaţi

Directorul medical al SJA Sălaj, Ioana Tămaş, deplânge situaţia privitoare la personalul de care dispune instituţia care intervine pentru salvarea sălăjenilor din situaţii disperate sau chiar de la moarte. stop_coloana
Un post care era vacant pentru angajarea unui medic a fost transformat în post de ambulanţier tocmai când se pregatea demararea procedurii pentru concurs, apune Tămaş.
Liviu Balint spune că a solicitat Ministerului Sănătăţii să aprobe suplimentarea posturilor pentru compartimentul operativ cu un număr de 10 asistenţi medicali si 10 ambulanţieri. Sperăm să avem un aviz favorabil din partea Ministerului Sănătăţii.
“La anul chiar ne dorim să completăm la substaţia Jibou şi la substaţia Şimleu, să avem câte trei echipaje pe tură, deoarece Jiboul are o rază destul de mare de acoperire. Pe perioada sărbătorilor de iarnă vom suplimenta numărul de echipaj pe tură. Ca personalul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sălaj să fie complet ar trebuie cel puţin încă 100 de persoane angajate la compartimentul operativ. După un calcul (care există în legislaţie) făcut cu colegi, ar trebui să fie 286 persoane. Ar trebuii să avem 18 medici, iar noi avem doar patru medici”, ne-a declarat Liviu Balint.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *