noiembrie 29, 2022

Sălajul nu ar trebui să aibă probleme cu deszăpezirea iarna aceasta

Sălaj este unul dintre judeţele în care nu există la ora actuală probleme cu contractele pentru deszăpezire. Mircea Crişan, reprezentantul Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi, ne-a spus că pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din judeţul Sălaj a fost încheiat contract cu o firmă în urmă cu o săptămână. 

Asta în contextul în care, la începutul acestei săptămâni, premierul interimar, Sorin Cîmpeanu, anunţa că Municipiul Bucureşti şi 26 de judeţe încă nu au încheiate contracte de deszăpezire, principala problemă fiind lipsa firmelor ofertante.
El a amintit că la ultima rectificare bugetară au fost alocate 500 de milioane lei pentru drumurile judeţene, sumă în care s-a prevăzut şi acoperirea costului aprovizionării cu materialele necesare administrării drumurilor în perioada de iarnă. stop_coloana
Printr-o hotârăre a Consiliu Judeţean Sălaj din 30 septembrie, instituţia a alocat primăriilor din judeţ suma de 1.100.000 lei pentru întreţinerea drumurilor judeţene pe timp de iarnă şi implicit pentru deszăpezire. Drumurile de nivelul unu, respectiv cele considerate foarte periculoase, au o lungime totală de 207 kilometri, cele de nivelul al doilea au o lungime de 179 kilometri, iar drumurile de nivelul trei au o lungime de 45 kilometri. În total, CJ a alocat 1.100.000 pentru deszăpezirea a 603 kilometri de drum judeţean. Asta înseamnă că un kilometru deszăpezit costă 1.824 de lei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *