noiembrie 27, 2022

Sirenele suna miercurea a exercitiu, nu a dezastru

Ieri au rasunat din nou sirenele in tot judetul Salaj, pret de cSteva minute. Este vorba despre un exercitiu de verificare a sistemelor de alarmare la nivel national, care are loc in fiecare prima zi de miercuri din luna, intre orele 10 si 11, la decizia Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, ne-a lamurit Lucian Jacodi, purtator de cuvant al ISU Salaj.

rn

Exercitiul de înstiintare, avertizare si alarmare în situatii de protectie civila – PROCIV 2017 se va desfasura lunar pentru verificarea echipamentelor de alarmare. Cu toate ca aceste exercitii au fost anuntate anterior in presa, sunetul sirenelor a produs nedumerire ieri in Zalau.
Am intrebat reprezentantii ISU Salaj cum pot cetatenii sa stie cand sirenele suna pentru a anunta o calamitate si cand este vorba doar de un exercitiu. Raspunsul venit din partea ISU este ca exercitiile se anunta in prealabil.
"Sunt doua niveluri de avertizare in caz de exercitiu. La nivel de populatei se face informarea prealabila in presa, iar la nivel de institutii trimitem instiintari ca va fi un exercitiu", a declarat Lucian Jacodi.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *