februarie 5, 2023

Sindicatul National al Functionarilor Publici ameninta cu greva generala

Membrii Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP) ameninta cu greva generala din 27 februarie, cerand majorarea salariilor cu 50 la suta, protectia functionarilor publici din institutiile de control si stabilitate in functia publica.

SNFP a hotarat, vineri, in cadrul Biroului Executiv intrunit in sedinta extraordinara, ca va organiza un miting in fata sediului Guvernului, in data de 16 februarie, o greva de avertisment in data de 20 februarie, intre orele 8.00 si 10.00, urmata de greva generala in 27 februarie, potrivit unui comunicat de luni al organizatiei sindicale.

Totodata, sindicalistii SNFP vor sesiza Avocatul Poporului pentru apararea drepturilor salariale si libertatilor angajatilor, respectiv dreptul la munca prin eliminarea incompatibilitatilor.

SNFP nu renunta la cresterea salariala a functionarilor publici cu 50 la suta, protectia functionarilor publici din institutiile de control, stabilitate in functia publica, potrivit sursei citate.

Sindicalistii cer alocarea sumelor aferente drepturilor salariale ale functionarilor publici si personalului contractual din administratia publica, respectiv salarizare conform art. 31 din Legea 188 / 1999 Statutul functionarilor publici, plata orelor suplimentare efectuate din dispozitiile conducatorilor institutiilor, plata sporurilor aferente conditiilor vatamatoare sau specifice, informeaza comunicatul.

Sindicalistii cer, de asemenea, protectia juridica a functionarilor publici din institutiile publice de control (Garda Financiara, Inspectia Muncii, ANAF, Directiile de Sanatate Publica, Garda de Mediu, Protectia Consumatorilor) si inceperea negocierilor privind incheierea acordului si contractului colectiv de munca la nivel de ramura.

Totodata, functionarii publici afiliati la Federatia “Columna” cer premierului Emil Boc majorarea salariilor diferentiat intre 5 si 20 la suta, acordarea sporului de stabilitate si elaborarea unei legi prin care sa fie interzis sau limitat cumulul pensiei cu salariul in institutiile publice.

Liderii confederatiilor sindicale au fost invitati luni, la ora 16.00, la Palatul Victoria, pentru a discuta cu reprezentantii Guvernului despre proiectul de buget pentru 2009.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut