Sindicatele din Politie isi unesc fortele si cer salarii majorate consistent

Sindicatele din Politie isi unesc fortele  si cer salarii majorate consistent

Politistii nu mai au rabdare inca patru ani si pretind ca salarile sa le fie marite acum la 85 la suta din grila prevazuta pentru 2022

rn

Opt sindicate din Politie au încheiat un protocol de colaborare, obiectivul fiind crearea unui cadru juridic pentru solutionarea revendicarilor comune, printr-un protest de amploare ce va avea loc pe 24 martie. Pe 22 si 23 martie, dar si în intervalul 26 – 30 martie, vor fi pichete la sediul MAI.
Printre obiectivele comune ale celor opt sindicate din Politie se numara si "asigurarea sprijinului reciproc în vederea revendicarilor comune privind drepturile si interesele politistilor si personalului contractual din Ministerul Afacerilor Interne, si indentificarea unor solutii de unificare a miscarii sindicale din MAI", se arata ieri într-un comunicat al Sindicatului National al Agentilor de Politie din România, "Alexandru Ioan Cuza".
Sindicalistii spun ca sunt nemultumiti de finantarea actuala a MAI, pentru asigurarea cheltuielilor de personal si a cheltuilellor materiale necesare unitatilor din subordine.
Politistii cer o salarizare adecvata a personalului în cadrul familiei ocupationale si includerea în grila aferenta Legii salarizarii cu 85 la suta din cuantumurile prevazute pentru anul 2022.
"Solicitam dotarea logistica în raport cu riscurile si complexitatea misiunilor politienesti, pentru a nu fi afectata capacitatea operationala si pentru a se asigura protectia fizica a politistilor", se mai arata în cumunicatul sindicautului "Alexandru Ioan Cuza".
Cele opt sindicate care au semnat protocolul sunt Federatia Sindicala Nationala a Politistilor, Federatia Sindicatelor Democratice ale Politistilor, Federatia "Sed Lex", Sindicatul National al Agentilor de Politie, Unipol, Europol, Diamantul si Sindicatul "Onoare si Respect".

rn

Doua treimi din politistii salajeni sunt membri de sindicat

rn

In Salaj avem 530 de politisti, iar din cele 8 sindicate care au semnat protocolul de colaborare, au filiale in Salaj trei sindicate: FSNPPC – cu 140 de mebri; Europol – cu aproximativ 130 de membri si SNAP – cu aproximativ 80 de membri. Liderii sindicali din politia salajeana spun ca vor participa la protestele de la Bucuresti cu aproximativ 15-20 de politisti din Salaj.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *