septembrie 30, 2023

Sindicatele ameninta cu blocarea negocierilor pe tema legii salarizarii unitare

0

Sindicatele ameninta ca vor bloca negocierile pe tema legii unice de salarizare a bugetarilor si ca nu vor mai participa la intalnirile stabilite daca reprezentantii Guvernului nu vor prezenta propunerile tuturor ministerelor privind acest act normativ.
Presedintele “Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a declarat, luni, ca sindicatele vor bloca aceste negocieri daca Ministerul Muncii nu va veni la urmatoarea intalnire cu toate documentele de la Ministerul Justitiei, Ministerul de Interne, Ministerul de Externe si Ministerul Apararii Nationale privind propunerile legii de salarizare unica. “Ministerul Muncii a promis ca la urmatoarea intalnire programata pentru miercuri va avea toate aceste date. Daca nu ni le prezinta noi blocam negocierile”, a declarat Bogdan Hossu.
Urmatoarea intalnire cu partenerii sociali pe marginea legii unice de salarizare in sistemul bugetar este stabilita pentru miercuri, la ora 12.00.
Reprezentantii sindicatelor care au participat la intalnirea de vineri, de la Ministerul Muncii au sustinut ca discutiile privind elaborarea legii unice de salarizarenu au evoluat din cauza unor ministere care “trateaza cu indiferenta” aceasta problema. Vicepresedintele ” Sed Lex”, Razvan Bordeianu, a precizat ca Ministerul Justitiei, Ministerul Administratiei si Internelor, dar si Ministerul Apararii Nationale inca nu au prezentat nomenclatoarele functiilor, motiv pentru care nu se poate face reasezarea functiilor.
Cu toate acestea, scretarul de stat din Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, a considerat ca s-au facut pasi importanti, precizand ca ministerele care nu si-au exprimat pana acum punctul de vedere au participat la discutie si si-au luat angajamentul ca vor face acest lucru pana la finalizarea etapei de consultare cu partenerii sociali.
Liderul “Cartel Alfa” Bogdan Hossu a declarat, vineri, ca daca Guvernul vrea sa respecte termenul limita la care s-a angajat la negocierile cu FMI privind legea salarizarii unice, singura forma ca aceasta lege sa iasa din Parlament in timp util este asumarea raspunderii Guvernului.
Guvernul s-a angajat in negocierile cu Fondul Monetar International sa finalizeze legea salarizarii unice pana la 1 octombrie.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut