Sindicaliștii sălăjeni din Sănătate protestează în capitală

5
376

Sindicatul Sanitas Sălaj protestează marți, 2 martie, în capitală, alături de colegii lor din toată țara, în semn de nemulțumire față de banii alocați sistemului sanitar prin Legea bugetului de stat. Sindicaliștii spun că nu doar angajații din sănătate și asistență socială vor fi afectați de sumele insuficiente direcționate către sistemul sanitar, ci și beneficiarii acestor servicii.

„Marți, 2 martie 2021, în Parlamentul României se votează Legea bugetului de stat! După OUG 226/2020 care a tăiat din veniturile salariaților din Sănătate și Asistență Socială și OUG 8/2021 care, blocând voucherele de vacanță pentru 2021, taie și ea din veniturile acelorași salariați, Guvernul României, prin Legea bugetului de stat taie din fondurile alocate Sănătății și Asistenței Sociale, afectând astfel nu numai salariații dar și pacienții și beneficiarii serviciilor prestate în aceste sisteme!”, spun reprezentanții Sanitas Sălaj.

„Până acum Guvernul a fost cel care și-a asumat toate aceste tăieri pentru cele două sisteme bugetare aflate în prima linie a luptei cu pandemia, sisteme cu cele mai mari pierderi de vieți omenești în această luptă! Mâine (marți, n.red.) parlamentarii României se vor pronunța și ei pe Legea bugetului de stat! Vom fi la poarta Parlamentului într-o ultimă încercare de a convinge legiuitorii acestei țări că Sănătatea, cu tot ce înseamnă ea, este esențială pentru o țară puternică și prosperă!Federația Sanitas susține astfel nu numai revendicările membrilor săi, ci și dreptul la Sănătate al întregii populații!”, afirmă sindicaliștii.

„Ne vedem în București la votul bugetului! Pentru că vrem un sistem sanitar de calitate la standarde europene! Pentru că vrem creșterea bugetului alocat sănătății! Pentru că vrem investiții în sistemul sanitar care să asigure servicii medicale de calitate pentru pacienți și condiții de muncă sigure pentru angajații din sistemul sanitar! Pentru că vrem păstrarea drepturilor deja câștigate! Pentru că muncim în 2021 și vrem drepturi salariale pentru anul 2021!”, e mesajul transmis de sindicaliști.

În Sălaj, Sanitas are aproximativ 850 de membri, mai mult de jumătate dintre ei fiind angajați ai Spitalului Județean de Urgență Zalău. Ceilalți membri de sindicat sunt de la spitalele din Șimleu Silvaniei, Jibou, Crasna, dar și din sectorul asistenței sociale, de la Centrul pentru vârstnici de la Crasna sau de la casele de tip familial din județ.

5 COMENTARII

  1. Mediul privat va asteapta. Acolo, o sa primiti bani de vacante la Machu Picchu (Peru) si in 2 luni (cu lucru sambata), cat intr-o luna acum. P.S. Respect pentru partea de profesionisti, din sistemul medical!

    • Deci îi respecți pe profesioniști dar îi trimiți în mediul privat să primească bani de vacante la Machu Picchu. Se vede că probabil că nu știi de fapt ce vrei. Ești indecis. Trimite-i pe toți la muncă în mină iar tu să-ți cauți de sănătate în străinătate. Poate acolo nu le trebuie bani la bugetarii din sănătate.

  2. Deci îi respecți pe profesioniști dar îi trimiți în mediul privat să primească bani de vacante la Machu Picchu. Se vede că probabil că nu știi de fapt ce vrei. Ești indecis. Trimite-i pe toți la muncă în mină iar tu să-ți cauți de sănătate în străinătate. Poate acolo nu le trebuie bani la bugetarii din sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.