Sindicalistii din invatamant, pregatiti sa actioneze Guvernul in instanta

Dascalii nu vor putea petrece, anul acesta, sarbatorile in liniste si optimism, noul guvern anuntand, voalat, ca majorarea cu 50% a salariilor din invatamant nu este tocmai o certitudine. Premierul desemnat, Emil Boc, a declarat saptamana trecuta ca va “analiza” daca vistieria Guvernului permite o astfel de majorare. Asta la numai o luna dupa ce promitea(e-adevarat, in campanie electorala) ca daca PD-L va castiga alegerile, prima masura pe care o va lua va fi aplicarea legii de majorare a salariilor din invatamant.
Anticipand, parca, aceasta turnura, sindicalistii din educatie si-au pregatit deja tabelele cu semnaturi in vederea declansarii unei actiuni in instanta impotriva Executivului.
“Asteptam investirea Guvernului – ne-a declarat presedintele Ligii Sindicatelor din Invatamant Salaj, Eusebiu Lehene – dupa care, in eventualitatea in care legea de majorare a salariilor nu va fi aplicata imediat, ne vom adresa instantei. Avem tabele complete din absolut toate scolile din judet, prin care colegii nostri ne imputernicesc sa-i reprezentam in instanta pentru castigarea dreptului stabilit prin lege”. Referindu-se la lipsa de coerenta a noului premier, Lehene a apreciat ca ar trebui facuta o analogie intre ce declara Boc in urma cu cateva saptamani si ceea ce se intampla acum. “Daca acest Guvern nu poate sa asigure majorarea salariilor dascalilor, sa plece – spunea atunci Emil Boc, referindu-se la Guvernul Tariceanu. Acelasi lucru il putem spune noi acum, despre Guvernul Boc: daca nu este in stare sa asigure majorarea, sa plece” – a explicat liderul sindical.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut