Sindicalistii BCR anuleaza greva generala

Sindicalistii Bancii Comerciale Romane (BCR) anuleaza greva generala anuntata pentru miercuri, dupa ce au primit o oferta din partea administratiei bancii, aceasta urmand sa fie analizata de membrii Sindicatului Liber din BCR.

Presedintele Sindicatului Liber din BCR, Ciprian Ionescu, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca in urma ultimei oferte a administratiei bancii, urmeaza noi intalniri intre cele doua parti, pentru a incerca sa ajunga la un acord in ceea ce priveste Contractul colectiv de munca.

“In ultima oferta a bancii sunt cuprinse primele de vacanta si de sarbatori, aceste stimulente fiind legate de un indicator al BCR care este mai usor de obtinut decat cel propus initial. Pe de alta parte, administratia este de acord cu platile compensatorii si cu indexarea salariilor cu 50 la suta in functie de inflatie. Nu am primit insa niciun semnal in ceea ce priveste majorarile salariale”, a precizat liderul sindical.

Ciprian Ionescu a afirmat ca aceasta oferta a bancii va fi analizata, marti, de membrii de sindicat, urmand ca in aceasta saptamana sa aiba loc o alta intalnire cu reprezentantii bancii.

“Anulam greva de miercuri pentru ca vrem sa epuizam toti pasii de negociere cu administratia”, a spus Ionescu.

Conducerea Bancii Comerciale Romane (BCR) a hotarat, luni seara, sa prezinte Federatiei Sindicatelor Independente din BCR o oferta finala care include si o potentiala remunerare suplimentara a angajatilor in functie de indeplinirea unui criteriu de performanta.

“Conducerea BCR a hotarat ieri seara (luni – n.r.), dupa o noua intalnire cu reprezentantii sindicali, sa elaboreze si sa inainteze o oferta finala, cea de-a saptea, catre Federatia Sindicatelor Independente din BCR. Decizia conducerii bancii este urmarea unei reevaluari responsabile si mature a tuturor consecintelor unei greve pentru banca si pentru salariati precum si a efectelor negative asupra clientilor BCR”, se precizeaza intr-un comunicat al bancii remis, marti, agentiei MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, noua oferta indeplineste aproape toate obiectivele sindicale si include o potentiala remunerare suplimentara a salariatilor in functie de indeplinirea unui criteriu de performanta bine definit.

“Conducerea BCR spera ca pasul facut prin imbunatatirea ofertei sale sa fie evaluat cu foarte multa atentie si maturitate de catre reprezentantii sindicali si de catre salariati si ca greva sa poata fi prevenita”, se mai spune in comunicat.

Salariatii BCR au cerut o majorare de trei la suta pe 2009, respectiv doi la suta pentru toti angajatii bancii si un procent numai pentru cei care se afla intr-o situatie de inechitate salariala.

Potrivit liderului Sindicatului Liber din BCR, Ciprian Ionescu, vechiul contract colectiv prevederea indexarea salariilor cu 50% in functie de inflatie, o prima de vacanta si stimulente de Craciun, fiecare echivalent cu un salariu, iar conducerea bancii intentioneaza sa nu mai ofere aceste drepturi si in 2009.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *