septembrie 25, 2023

Sindicalisti din asistenta sociala si protectia copilului cer salarii mai mari

0

Sindicalisti din asistenta sociala si protectia copilului vor ca, dupa aparitia legii unice de salarizare, angajatii din domeniu sa aiba aceleasi drepturi salariale ca cei din administratiile locale, cerand clarificarea statutului asistentului maternal si sporuri pentru conditiile deosebite de munca

Potrivit unui comunicat al Federatiei Nationale Sindicale “Pro Asist”, afiliata la CNS “Cartel Alfa”, sindicalistii sunt nemultumiti de salariile mici ale angajatilor, in sistem existand deja deficit de personal.

“Prin dialog social incercam sa standardizam serviciile si sa avem un nomenclator de functii si servicii in sistemul de asistenta sociala si un normativ de personal pentru acest sistem, care sa permite conditii de munca corespunzatoare pentru fiecare salariat. Totodata, trebuie clarificat si statutul asistentului maternal si sporurile pentru conditiile deosebite de munca ale salariatilor”, precizeaza sindicalistii.

Acestia solicita ca la aparitia legii salarizarii unice pentru unitatiile bugetare, functionarii publici si personalul contractual din directiile de asistenta sociala si protectia copilului sa se regaseasca pe aceeasi grila de salarizare cu salariatii din aparatele proprii ale consiliilor judetene si cu cei din sectoarele municipiului Bucuresti.

Sindicalisti au amenintat ca vor recurge la pichetari, mitinguri si greve pentru obtinerea drepturilor salariatilor.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut