septembrie 21, 2023

Simulări pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

0

În urma discuțiilor purtate cu sindicatele din învățământ, cu asociațiile elevilor și cu cele ale părinților, Ministerul Educației a anunțat joi că simulările examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat vor avea loc anul acesta. Precizarea vine în contextul în care, în urmă cu un an, aceste examene au fost anulate din cauza pandemiei. Potrivit Ministerului Educației, din simulări va rezulta nivelul cunoștințelor elevilor, iar acestea, destinate elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, vor avea loc în perioada martie-aprilie.

“S-a validat prin consens susținerea examenelor naționale, cu prezență fizică la datele planificate, pe baza unor tematici de examen adaptate/corelate cu materia predată și susținerea unor evaluări premergătoare examenelor astfel încât să existe suficient timp pentru acțiuni remediale, focusate pe rezultatele analizelor/evaluărilor/simulărilor din care să rezulte nivelul cunoștințelor asimilate de către elevi”, precizează un comunicat de presă al MEC.

Deși ministrul Sorin Cîmpeanu miza că recuperarea materiei se va face doar prin devotamentul fiecărui cadru didactic, în urma discuțiilor cu sindicatele și cu asociațiile de elevi și părinți ministerul anunță că este nevoie de “identificarea surselor de finanțare a acțiunilor remediale”.

Sindicatele din învățământul preuniversitar au solicitat MEC elaborarea unor seturi de subiecte pentru a veni în sprijinul elevilor care vor susține examenele naționale.

Pe 15 februarie urmează să fie făcute publice datele pentru fiecare examen. Conform Consiliului Elevilor, simulările de Evaluare Națională și Bacalaureat 2021 vor fi organizate în martie-aprilie pentru clasele a VIII-a și a XII-a, iar elevii claselor terminale vor avea prioritate la întoarcerea la cursuri când se vor redeschide școlile.

În 11 ianuarie, elevii reîncep cursurile după vacanța de iarnă. Acestea durează până în 29 ianuarie, când se încheie primul semestru. Urmează apoi o vacanță intersemestrială de o săptămână. Semestrul II începe în data de 8 februarie, dată până la care cursurile cu prezența fizică a elevilor în clase sunt suspendate în toată țara.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut