Simularea spune ca nici patru din zece liceeni nu iau Bacalaureatul in Salaj

Simularea spune ca nici patru din zece  liceeni nu iau Bacalaureatul in Salaj

Promovabilitatea la Simularea Examenului de Bacalaureat in Salaj este indicator si pentru cat de bine se pregatesc liceenii si pentru cat de eficient este sistemul de invatamant din judet. 

rn

Procentul de promovabilitate a examenului a fost de 32,2 la suta la clasa a XI-a si de 43,6 la suta la clasa a XII-a.
Daca anul trecut, la simulare la clasa a XI-a s-au obtinut opt note de 10, anul acesta au fost doar 4. Din cei patru de 10, doi au fost la limba romana, note obtinute de un elev de la CNS Zalau si de unul de la CNSB din Simleu Silvaniei. Doua note de 10 au fost la proba obligatorie a profilului, ambele de la CNS Zalau. Nu a fost insa niciun elev din Salaj cu media 10 la simulare.
Elevii de a XII-a au reusit sa obtina 25 de note de 10, respectiv 6 note de 10 la româna, o nota de 10 la limba si literatura materna, 4 note de 10 la matematica, 6 note de 10 la istorie, 8 note de 10 la proba la alegere a profilului si specializarii.
Rezultatele de la Simularea Bacalaureatului vor fi analizate în Consiliile Profesorale, în discutiile la clasa cu elevii precum si în cadrul unor sedinte cu parintii, stabilindu-se, ulterior, planuri de masuri "remediale". Putem deduce ca Inspectoratul vrea sa spuna prin "remedial" ca vrea sa repare ceva, dar nu suntem siguri pentru ca nu cunoastem cuvantul refuzat de orice dictionar al limbii romane. Suntem insa siguri ca e ceva despre cum se ingrasa porcul in ajun de Craciun.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *