Simularea Evaluării Naționale a continuat azi cu proba la Matematică

Marți, 6 februarie, s-a desfăşurat proba scrisă la Matematică, din cadrul Simulării Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, în anul școlar 2023 – 2024.

Au fost prezenți 1.880 elevi din cei 2.110 înscriși, înregistrându-se un număr de 230 absenți. Nu au fost incidente.

Simularea Evaluării Naţionale se încheie, mâine, 7 februarie, cu proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Startul Simulării Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a s-a dat luni, 5 februarie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. În judeţul Sălaj, s-au înscris la această probă 2.110 elevi și au participat 1.879 elevi, înregistrându-se 231 absenți. Nu s-au semnalat tentative de fraudă.

Lucrările au fost scanate în prezența elevilor și încărcate pe o platformă.

În Sălaj sunt pregătite 20 Centre de Examen și un Centru de Evaluare, la Colegiul Național „Silvania” Zalău, dotat cu laboratoare de informatică unde, în premieră, vor fi corectate digital lucrări scanate, provenite din alte județe.

Comisia Județeană a aprobat măsuri de adaptare a condițiilor de examen și de egalizare a șanselor pentru 28 elevi.

Rezultatele de la Simularea Evaluării Naționale 2024 vor fi comunicate în data de 23 februarie și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral.

Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele pot fi consemnate în catalog.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *