Omul de afaceri șimleuan Dumitru Blaga, directorul uneia dintre cele mai mari și mai cunoscute fabrici de mobilă din țară – Simex, a fost ales președinte al Asociației Producătorilor de Mobilă din România.

Sălăjeanul va fi sprijinit în activitatea sa de 4 vicepreședinți: Viorel Crețu, administrator și director general Nord Arin, Sorin Sălăgean, director general Montana Câmpeni, Elena Birtoc, administrator și director general Carel Woodworks și Adrian Pupeză, director general Bradul Măneciu.

„Industria mobilei este reprezentativă pentru România, iar scopul meu este ca prin intermediul APMR – Asociația Producătorilor de Mobilă din România să readuc această frumoasă ramură a economiei noastre în atenția autorităților, dar și a publicului consumator. Îmi doresc ca toți să vadă și să înțeleagă că trebuie să prețuim și să susținem producția internă, să învățăm să ne sprijinim între noi. Peste 50% dintre companii avem capital majoritar românesc, trăim în România, 90% din mobila pe care o producem aici o exportăm, aducând sume extrem de importante la bugetul statului. Suntem recunoscuți în toată lumea, din Europa, până-n Statele Unite ale Americii, este dreptul și datoria noastră să fim văzuți și aici, acasă, la adevărata noastră valoare. Mulțumesc colegilor din industrie pentru încrederea acordată. Împreună suntem mai puternici!”, spune omul de afaceri sălăjean.

„Noul Consiliu Director al APMR a fost ales în urma votului online al membrilor. Cei 19 reprezentanți ai companiilor care și-au asumat să reprezinte interesele industriei românești de mobilă, în următorii 4 ani, au fost votați de majoritatea membrilor APMR, noul Consiliu Director cumulând 84% de voturi pentru, din opțiunile exprimate”, precizează Asociația Producătorilor de Mobilă din România.

Șimleuanul Dumitru Blaga este directorul producătorului de mobilă Simex și consilier județean din partea PNL Sălaj.

Compania Simex este constituită din 4 fabrici de mobilă care funcționează fără întrerupere din anul 1947. Are 420 de angajați, ateliere proprii de creație cu designeri specializați, utilaje performante și profesioniști în arta prelucrării lemnului. Deține o largă rețea de distribuție în România, Europa, Rusia, Kazahstan, Uzbekistan și Ucraina.