Simleu Silvaniei: In 2009, investitii de milioane de euro

Apartamente pentru tineri
“Primaria orasului Simleu Silvaniei va insista, in acest an, pe finalizarea a doua blocuri ANL, destinate familiilor tinere iar primul imobil se afla, deja, in faza inaintata de constructie, pe strada Mihail Sadoveanu”, a declarat ieri, 13 ianuarie, primarul Septimiu Turcas, in cadrul unei conferinte de presa.
Potrivit proiectului, pe aceasta strada, simleuanii vor avea la dispozitie, in aceasta primavara, 24 de apartamente, din care 12 apartamente vor fi cu o camera, iar alte 12 cu doua camere. Investitia de 2,3 milioane de lei este asigurata de ANL, contributia locala urmand sa se regaseasca in racordarea blocului la retelele de utilitati.
Pentru cel de-al doilea bloc, administratia locala a obtinut o finantare de 2,488 de milioane de lei de la ANL la finalul anului trecut. Imobilul va fi ridicat pe strada Stadion si va avea 12 locuinte si, ca si in cazul precedent, primaria va plati introducerea utilitatilor.
9 milioane de euro pentru apa si canalizare
Un alt obiectiv care este in atentia autoritatilor locale simleuane pentru anul 2009 consta in reabilitarea si modernizarea sistemelor de apa si canalizare din oras. Conductele de apa vor fi inlocuite pe 9,3 kilometri, iar cele de canalizare vor fi reabilitate si extinse pe aproximativ 13,0 kilometri. De asemenea, in oras vor fi amplasate sapte statii de pompare a apei uzate.
“Acest proiect, care se va realiza prin Compania de Apa Somes-Tisa Cluj Napoca, are o valoare de 9 milioane de euro. Fondurile sunt obtinute 74% de la UE, 11,3% sunt fonduri guvernamentale, iar 12,8% – imprumut bancar”, a mai spus Turcas.
Defalcat, din cei 9 milioane de euro care vor trebui investiti in Simleu in urmatorii 5 ani, aproape 850.000 de euro sunt destinati extinderii sistemului de distributie a apei, iar peste 4,3 milioane de euro – pentru ridicarea unei statii de epurare noi. Alti 4 milioane de euro vor fi folositi pentru extinderea si modernizarea sistemului de canalizare menajera din cartierele orasului. Potrivit primarului Septimiu Turcas, investitiile vor viza retele de apa care nu au fost modernizate prin programul SAMTID.
Program pentru reabilitare stradala
In 2009 va continua si programul de reabilitare stradala, prin initierea de lucrari atat in cartierele cu case ale orasului, cat si in cele cu blocuri. Planul dupa care strazile din oras vor fi luate in lucru va fi stabilit in perioada urmatoare, iar apoi va fi facut public.
Dorinta autoritatilor locale este de a oferi simleuanilor conditii bune de trafic rutier si pietonal, astfel ca se va continua si modernizarea si realizarea de trotuare. “Un punct de care se va tine seama, in derularea acestui program, este constituit de lista de strazi luata in calcul in programul de introducere a sistemului de canalizare, masura fiind necesara pentru a nu se sparge carosabilul de doua ori pe aceeasi artera de circulatie”, a conchis prim-edilul simleuan.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut