6 miliarde pentru patru strazi
Patru strazi din Simleu Silvaniei, care nu au fost cuprinse in programul de extindere a retelei de apa si canalizare desfasurat prin Compania de Apa Somes-Tisa, vor beneficia de aceste utilitati prin cheltuiala proprie a Consiliului Local. „In programul ce vizeaza canalizarea orasului, nu au fost prinse, in prima faza, cateva strazi centrale din oras. Astfel am hotarat sa realizam, din surse proprii, canalizarea strazilor Crasnei, Victor Deleu, Teiului si Sucevei”, ne-a spus primarul Septimiu Turcas. Potrivit declaratiilor sale, a fost deja realizat studiul de fezabilitate si proiectul tehnic, fiind alocati din bugetul local, 600.000 de lei (6 miliarde in lei vechi) pentru aceste obiective.
„Vom realiza camine cu bransamente de apa si canalizare la limita fiecarei proprietati, precum si reteaua stradala de apa si canal. Sunt convins ca aceste lucrari se vor desfasura intr-un termen relativ scurt, avand in vedere faptul ca primaria este contractantul si finantatorul lucrarilor”, a precizat Turcas.
S-a asfaltat drumul inspre Strand
In programul de reabilitare a strazilor din oras s-a realizat si covorul asfaltic catre Strandul Termal. „Consider ca in perioada de vara, cand strandul este „calcat” de mii de oameni, drumul trebuie sa fie corespunzator. In acelasi timp, evenimentele care se organizeaza anual, de catre Directia Agricola si Grupul Scolar „Ioan Ossian” (la ferma liceului) trebuie sa beneficieze de un drum de calitate pentru a facilita deplasarea invitatilor”, mai adaugat prim-edilul simleuan.