Noul primar de la Șimleu Silvaniei depune joi jurământul

1
1933

Cristian Lazăr, primarul ales al orașului Șimleu Silvaniei, va depune jurământul în noua funcție joi, la finalul ședinței Consiliului Local. Cel mai tânăr primar de oraș din țară, Cristian Lazăr, a reușit să câștige alegerile de acum o lună învingând candidații de la PSD, USR-PLUS și un independent. Acesta va prelua ștafeta chiar de la tatăl său, Radu Lazăr, cel care este viceprimar al orașului, cu atribuții de primar în momentul de față.

Cine este tânărul Cristian Lazăr?

Cristian Lazăr, fiul actualului viceprimar de la Șimleu Silvaniei (Radu Ioan Lazăr, cel care a preluat conducerea primăriei după demisia lui Septimiu Țurcaș), are 27 de ani, este originar din Șimleu și a urmat cursurile Școlii Gimnaziale Silvania și ale Colegiului Național „Simion Bărnuțiu”. După absolvirea liceului, Cristian Lazăr a studiat în cadrul Facultății de Drept – Universitatea Babeș Bolyai, din Cluj Napoca, iar din anul 2017 a devenit avocat în cadrul Baroului Cluj. A urmat și a absolvit în 2018 programul de masterat ”Științe penale și criminalistică” din cadrul Facultății de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

Încă din timpul liceului și a facultății, Cristian Lazăr s-a remarcat atât la nivel național cât și internațional prin implicarea în cadrul asociațiilor de elevi și studenți sau a organizațiilor non-guvernamentale. Fie ca elev al Colegiului Național Simion Bărnuțiu, fie ca student, acesta a participat în mai multe rânduri la „Parlamentul Tinerilor”, un proiect educaţional organizat de Asociaţia Pro Democraţia, în parteneriat cu Camera Deputaţilor, unde a și fost ales președinte.

În plan extern, a reprezentat România la mai multe lucrări ale summitului de tineret al Parlamentului European al Tinerilor (Kiev, Tulln (Viena), Friedrichshaffen sau Strasbourg) sau la NATO Youth Summit de la Belgrad din 2013. Ca avocat, și-a dus la bun sfârșit proiectele atât la nivel intern, cât și la nivel internațional în afaceri judiciare aflate pe rolul Curții de Justiție a Uniunii Europene, a Curții Europene a Drepturilor Omului sau pe rolul instanțelor altor state membre.

A căpătat încrederea liberalilor

Deși este foarte tânăr, Cristian Lazăr a reușit să-și atragă sprijinul colegilor săi liberali, atât de la Șimleu Silvaniei, cât și la nivel județean.

”De ce Cristian Lazăr? Desemnarea unui candidat pentru o funcție atât de importantă reprezintă întotdeauna un proces complex, în cadrul căruia ținem cont de mulți factori: expertiza candidatului, determinarea lui, proiectele pentru oraș, abordarea administrativă și, nu în ultimul rând, susținerea din partea tuturor colegilor liberali. Mai mult, Șimleu-Silvaniei ocupă în sufletul meu un loc special întrucât este orașul adolescenței mele, orașul în care mi-am sedimentat fundamentele educaționale și, poate mai important, orașul care a fost alături de mine, ca om politic, ori de câte ori am avut nevoie. În aceste condiții, vă dați seama că exigențele mele au fost pe măsură. Cu toate acestea, Cristian Lazăr a reușit să ne răspundă la toate aceste întrebări într-un mod care a determinat susținerea necondiționată din partea mea și a tuturor colegilor mei. Personal, cred că este omul potrivit pentru funcția de primar din cel puțin urmatoarele motive: Este un om legitimat profesional, în pofida vârstei. Ca avocat, Cristian a reușit să facă performanță alături de unul dintre cei mai reputați reprezentanți ai breslei, maestrul Radu Chiriță. Este extrem de determinat și ambițios. În ultimele săptămâni, în cadrul nenumăratelor discuții despre cum ar trebui să arate proiectul administrativ pentru Șimleu-Silvaniei am observat aceste două calități în special prin modul în care se raportează la principalele probleme pe care le-a identificat și dârzenia cu care încearcă să identifice cele mai bune soluții. Are viziunea și abordarea specifică generației tinere pe care o reprezintă. Nu e puțin lucru pentru un om politic să aibă curajul să privească în viitor și să creadă cu tărie că este reprezentantul generației care își construiește singură acest viitor. Sloganul cu care Cristian Lazăr va intra în această succesiune de evenimente, precampania și campania electorală, este “Alege Viitorul”, slogan ce evidențiază întru totul personalitatea lui, calitățile pe care le are și abordarea pentru viitorul orașului Șimleu-Silvaniei. Este un slogan care creează un orizont ridicat de așteptare și în egală măsură va trebui să îl responsabilizeze și să îl motiveze. Vreau doar să subliniez că atât eu, profitând de prerogativele portofoliului ministerial pe care îl ocup, cât și Dinu Iancu Sălăjanu, în calitate de președinte al Consiliului Județean, și restul colegilor noștri liberali îl vom sprijini cu tot ce ne stă în putință să îl pună în aplicare și, treptat, să facă pași importanți spre viitorul Șimleului Silvaniei, așa cum îl vede el. Pornim această cursă electorală cum am făcut-o întotdeauna, ca o echipă unită, ghidată de același scop, și anume creșterea calității vieții pentru locuitorii acestui oraș”, a declarat liderul PNL Sălaj, Lucian Bode, la momentul prezentării candidaturii lui Cristian Lazăr.

Iar sprijinul a venit din partea echipei PNL la nivel național,  lideri importanți din țară venind la lansarea candidaturii tânărului Lazăr din Șimleu: de la premierul Florin Cîțu, la primari precum Emil Boc sau Ilie Bolojan.

Cel mai tânăr primar de oraș din țară

După alegerile parțiale de la Șimleu Silvaniei, rezultatele înregistrate au arătat că Cristian Lazăr a fost votat de peste 50% din cei prezenţi la urne, obținând 2.880 de voturi dintr-un total de 5.739 voturi valabil exprimate. Cristian Mihai Lazăr a avut 434 de voturi în plus față de candidatul de pe locul doi, social-democratul Romeo Sabou.

 ”În primul rând, vă mulțumesc pentru că ați avut răbdarea de a afla cine sunt, de a îmi studia programul politic și ideile. Dincolo de eforturile mele de a mă face cunoscut, voi ați avut încredere și disponibilitate pentru un politician tânăr, care visează viitorul alături de voi. M-ați văzut, m-ați ascultat, mi-ați evaluat programul și ați decis. Și vă mai mulțumesc pentru un lucru: toată campania asta, tot ce am făcut și am spus în aceste săptămâni agitate, s-a legat de ideile și soluțiile mele politice. Contează viitorul. S-a dovedit, fără discuție, că nu am greșit având încredere în voi. Pentru că și voi ați avut încredere în mine. Iar acesta e doar începutul. Treaba mea începe de-abia acum, trebuie să vă confirm această încredere”, a fost primul mesaj public transmis de primarul ales, Cristian Lazăr.

Joi, 29 iulie, de la ora 11.00, după ședința de Consiliu Local, Cristian Lazăr va depune jurământul în noua funcție.

Abia de acum înainte urmează greul pentru tânărul liberal –  pentru că a ridicat nivelul așteptărilor și are trei ani să confirme că electoratul nu s-a înșelat, acordându-i încrederea la vot și lăsându-i pe mână administrația orașului.

1 COMENTARIU

  1. Felicitări Cristian vrem să vedem cum înflorește Simleu sub conducerea ta . Felicitări Radu pentru așa un fiu să fîi mândru de el.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.