ianuarie 29, 2023

Simleu Silvaniei: 9 milioane de euro pentru canalizare si apa

Un obiectiv important, care este in atentia autoritatilor locale simleuane pentru anul 2009 consta in reabilitarea si modernizarea sistemelor de apa si canalizare din oras.
Conductele de apa (intre 63 si 225 mm) vor fi inlocuite pe 9,3 kilometri, iar cele de canalizare ( intre 100-500 mm) vor fi reabilitate si extinse pe aproximativ 13 kilometri. De asemenea, in oras vor fi amplasate sapte statii de pompare a apei uzate. Acest proiect care se va realiza prin Compania de Apa Somes-Tisa Cluj-Napoca are o valoare de 9 milioane de euro. Fondurile sunt obtinute in procent de 74% de la Uniunea Europeana, 11,3 % reprezinta aportul bugetului de stat, iar diferenta de 12,8% va fi asigurata printr-un imprumut bancar. Defalcat, din cei 9 milioane de euro care vor trebui investiti in Simleu Silvaniei in urmatorii 5 ani, aproape 850.000 de euro sunt destinati extinderii sistemului de distributie al apei, iar peste 4,3 milioane de euro – pentru ridicarea unei statii de epurare noi.
Alti 4 milioane de euro vor fi folositi pentru extinderea si modernizarea sistemului de canalizare menajera din cartierele orasului. Investitiile ce se vor realiza incepand din primavara acestui an vor viza, in principal, retelele de apa care nu au fost modernizate prin programul SAMTID.
Pentru a stabili prioritatile si programul dupa care se va derula investitia, autoritatile locale ale orasului si reprezentantii Companiei de Apa Somes – Tisa s-au intalnit cu firma care va executa lucrarile – SC Keviep Epitoipari es Kereskedelmi Korlatolt Felelelossegu Tarsasag (din Debrecen, Ungaria) – investitia urmand sa demareze, cel mai probabil, in cursul lunii martie.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut