La Șimleu Silvaniei, 15 blocuri și scări de blocuri intră în reabilitare. Administrația locală a semnat deja contractele pentru realizarea acestor investiții în valoare de circa 23 de milioane de lei. Vestea bună este că plăcile termoizolante ar putea fi montate pe imobile chiar în această toamnă, astfel că, la iarnă, sute de locatari din cartierele Brădet și Gheorghe Lazăr vor plăti facturi mai mici la încălzire.

„Suntem într-un moment bun și am reușit să finalizăm toate etapele pentru reabilitarea blocurilor din oraș. Pentru loturile 5-8 avem licitatia finalizată, însă a fost înregistrată o contestatie pe rolul CNSC, și așteptăm soluționarea ei cât mai grabnic.

Avem doi câștigători: pentru lotul 1 și 4, Asocierea Avril SRL și KES Business SRL în valoare de 10.552.402 lei. Pentru lotul 2 și 3 avem Asocierea CONCELEX SRL și Quadratum Arhitecture SRL în valoare de 12.942.001 lei.

În total sunt un număr de 15 blocuri/scări de bloc în loturile 1-4. Atât din cartierul Brădet, cât și si din cartierul Gheorghe Lazăr.

Sper să profităm din plin de vremea favorabilă și să reușim cel puțin să montăm plăcile termoizolante înainte de începerea perioadei de iarnă. Mai scădem din cuantumul facturii încă din acest sezon”, spune primarul orașului Șimleu Silvaniei, Cristian Mihai Lazăr.