Simex vinde către LIDL o secţie din Şimleu Silvaniei, dar nu disponibilizează personal

5
2115

Producătorul de mobilă Simex vinde către grupul LIDL terenul şi clădirile de pe strada Tudor Vladimirescu (Micro) din Şimleu Silvaniei, însă directorul Dumitru Blaga dă asigurări că cei 32 de tâmplari ce lucrează în această secţie vor fi mutaţi în alte locaţii ale fabricii. 

Potrivit acestuia, există o promisiune de vânzare către LIDL, încă de anul trecut, a terenului, în prezent fiind în procedură de autorizare, demolare şi construcţie un magazin, care cel mai probabil se va finaliza în 2022.

“Am cumpărat în 2003 această secţie de mobilă, când era în paragină (faliment Simob SA)… şi fără activitate, construită din 1954. Cea mai mare parte a clădirilor sunt vechi şi, mai mult, ne aflăm într-o zonă cu locuinţe. Odată cu relocarea activităţii, vom reduce costurile, prin concentrarea în celelalte fabrici”, precizează, într-o postare pe Facebook, Dumitru Blaga.

Blaga subliniază faptul că cei 32 de tâmplari care lucrează în secţia de mobilă care se vinde se vor muta, din 2022, în celelalte fabrici, din Şimleu Silvaniei şi Nuşfalău.

“Nu ţin pe nimeni în <spate> şi apreciez valoarea profesională şi socială a întregului colectiv Simex, pentru care sunt profund recunoscător. În industria mobilei nu este uşor, dar răzbim, cu încredere că ne va fi mai bine la toţi. Prin această vânzare securizăm siguranţa locurilor de muncă şi a afacerii în sine, în această perioadă grea, cu pandemie. Sunt convins ca investiţia LIDL din Şimleu Silvaniei va duce la dezvoltare şi va face oraşul mai frumos, respectiv la o ofertă suplimentară şi concurenţială de produse alimentare a marilor magazine existente”, conchide directorul Simex.

5 COMENTARII

  1. Tot ceea ce înseamnă producție romaneasca piere în favoarea unui comerț frumos ambalat care vinde boală unor incapabili de a citi printre rânduri. Bravo România needucata, bravo patron care nu ești în stare sa razbesti printre șacalii comerțului care sug vlaga poporului român. Simex, Cesimex, bla, bla, bla

  2. orice patron vinde cand face profit. ar trebui sa ne bucure ca nu face disponibilizari si reloca muncitorii, dar rautatea din sufletele nostre umbresc gandirea rationala. toata lumea il acuza ca da salarii mici, pai daca meriti mai mult, iti gasesti altundeva de lucru.daca doar sti sa muti o fosla din stanga in dreapta nu poti fi platit ca si un sculptor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.