O companie din Sălaj, Simex, promovează sintagma calității „Făcut în România” prin participarea la cea mai mare expoziție internațională de mobilă din lume. „Salone del Mobile Milano 2023”, locul unde se dă tonul în materie de modă în industria mobilei, se desfășoară în perioada 18-23 aprilie la complexul expozițional „Isaloni” din Rho, Milano, Italia, pe o suprafață de 230.000 mp, cu participarea a 2.500 de companii, din peste 150 de țări.
https://www.salonemilano.it/en
„Aici la Milano, brandul internațional Simex demonstrează că în România putem produce calitate, care să concureze pentru locul 1 mondial! Romania este una din țările europene cu o puternică tradiție în industria prelucrării lemnului, fapt demonstrat de creșterea continuă a exporturilor în acest sector. În momentul de faţă, mobila românească este singura care este ecologică 100%, produsă tradiţional şi care oferă calitate și preț mult mai mic în comparație cu alţi producători, a căror producție demult nu mai este ecologică din cauză că aceștia utilizează materiale şi tehnologii neconvenţionale, care afectează sănătatea cumpărătorului”, spune directorul comercial al companiei Simex, Gabriel Antoniu Lavrincic.
Potrivit acestuia, guvernanții ar trebui să își dea mai mult interesul pentru a sprijini și a promova companiile românești.
„Nu trebuie să uităm că, în România, au fost fabrici de mobilă cu mii de angajați…Dacă conducătorii noștri ar fi mai atenți, noi, românii, am putea face din mobila românească pe plan internațional exact ceea ce au făcut nemții din mașina Mercedes. Mobila românească deține o imagine foarte bună pe piața internațională a mobilei, fără doar si poate, mobila românească ar putea deveni un brand mondial de top cu reprezentanțe în toate țările lumii, din Londra până la Sydney. Pentru ca acest lucru să devină realitate, avem nevoie ca factorii de decizie să se trezească din somn, să conștientizeze și să se implice în susținerea industriei românești de prelucrare a lemnului. România reprezintă o forţă uriaşă în sfera industriei lemnului însă, din păcate, nu beneficiază de promovarea şi susţinerea corectă a politicienilor. Industria românescă de mobilă (încă) reprezintă pentru România o carte de vizită serioasă pe plan internaţional. Acest lucru se datorează managerilor români şi investitorilor autohtoni care cred în România. Încă mai avem în ţară resurse umane şi industriale de care trebuie să avem grijă mare să nu le pierdem. Clasa politică trebuie să înțeleagă că nu poți să asiguri prosperitatea țării pe datorie, adică făcând împrumuturi uriașe la „cămătarii internaționali”, ci numai prin dezvoltare și făcând din industrializarea României un proiect prioritar de țară! Cartea de vizită a oricărei țări puternice, este exportul! Cei mai buni și „strategici”parteneri ai României sunt fabricile din țară! Dezvoltarea exporturilor românești ar genera o adevărată și reală expansiune economică românească pe plan extern, care ar duce la redeschiderea și înființarea multor fabrici noi și, implicit, la crearea multor locuri de muncă. România trebuie urgent să recucerească piețele internaționale pierdute după revoluție, de exemplu URSS, Asia, China, America Latină, Africa, Țările Arabe, unde țara noastră a fost un mare jucător prin exporturi de la chibrituri, textile, încălțăminte, mobilă, medicamente, alimente, produse chimice, rulmenți, la tractoare, camioane și locomotive”, spune directorul comercial al companiei din Șimleu Silvaniei, care va reprezenta marca românească la „Salone del Mobile Milano 2023” alături de directorul de producție al Simex, Călin Leontin Tămășan.