Silvania isi opreste activitatea pana in 1 aprilie

Pentru cei 1.300 de salariati ai producatorului de anvelope Michelin Silvania Zalau, maine, 20 martie, este ultima zi lucratoarea din luna. Potrivit unor surse oficiale din cadrul companiei, decizia de a intrerupe activitatea fabricii a fost luata pe fondul crizei mondiale, care a redus semnificativ comenzile si a obligat Michelin Romania sa-si ajusteze productia la cerere.
Astfel, din 20 martie si pana in prima zi a lunii aprilie, angajatii uzinei de anvelope vor intra in somaj tehnic, urmand a fi remunerati cu 75% din salariu.
La Romsteel Cord, programul de lucru nu va fi afectat, au mai spus sursele citate. S-ar parea, insa, ca activitatea fabricii de anvelope va fi intrerupta din nou la finele lunii aprilie. “Deocamdata nu avem previziuni clare asupra lunilor aprilie si mai, dar este posibil ca productia de pneuri sa fie intrerupta candva la sfarsitul lunii viitoare”, au declarat reprezentantii Michelin Romaniei.
Pentru a contracara efectele crizei, Michelin a luat o serie de masuri in fabricile din Zalau atat la finele anului trecut, cat si in luna februarie. Astfel, intre 12 decembrie 2008 si 3 ianuarie 2009, cei aproximativ 1.600 de salariati ai uzinelor Silvania si Romsteel Cord au intrat in somaj tehnic. In februarie si in prima jumatate a lunii martie, productia de anvelope a fost intrerupta in fiecare zi de vineri, sambata si duminica, in timp ce in fabrica de cord metalic nu s-a lucrat duminica, anterior zi fireasca de lucru.
Michelin detine in Romania trei capacitati de productie, dintre care doua fabrici de anvelope – Silvania Zalau si Victoria Floresti, ambele preluate de la Tofan Grup in 2001, si o investitie greenfield, Romsteel Cord Zalau, ce produce cord pentru anvelope.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut