Silvania, inchisa pentru cinci saptamani

La mai putin de doua saptamani de la reluarea lucrului, salariatii fabricii de anvelope din Zalau vor intra, din nou, in somaj tehnic. De data aceasta, declara surse din cadrul Michelin Romania, pauza va fi mai lunga: cinci saptamani. Astfel, de astazi si pana la mijlocul lunii mai, cei 1.300 de salariati de la Silvania Zalau vor fi remunerati cu 75% din salariu. Prin aceasta decizie, determinata de criza economica internationala, Michelin Romania urmareste sa ajusteze productia la cerere.
Precizam ca, pe fondul crizei, Michelin a oprit activitatea fabricii de mai multe ori atat anul trecut, cat si in 2009. Astfel, salariatii au fost trimisi in somaj tehnic ori si-au luat concedii de odihna intre 12 decembrie si 3 ianuarie, in februarie (cate trei zile in fiecare saptamana) si alte 18 zile in martie.
Michelin detine in Romania trei capacitati de productie, dintre care doua fabrici de anvelope – Silvania Zalau si Victoria Floresti, si o investitie greenfield, Romsteel Cord Zalau, ce produce cord pentru anvelope.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *