“Și zăpada asta e un pic nesimțită” – ninsoare și umor negru la Zalău

0
1595

Prima ninsoare mai serioasă din această iarnă a fost un bun prilej pentru autorități să-și testeze capacitatea de intervenție pentru deszăpezire, dar și un prilej pentru oamenii de rând să ironizeze reacția uneori întârziată a celor care trebuie să mențină drumurile practicabile.  

Chiar dacă autoritățile din Zalău dau asigurări că luni s-a intervenit încă de la primele ore ale dimineții pentru deszăpezirea drumurilor din municipiu, pe Facebook sunt semnalate situații punctuale care arată diferit de datele oficiale.

În jurul orei 9.30, unul din utilizatorii Facebook a postat câteva fotografii cu un drum înghețat și impracticabil, pe strada Gheorghe Lazăr. Potrivit sursei citate, a fost anunțată Poliția, care a vorbit la compania ce se ocupă de deszăpezire, dar după o oră de la aceste discuții încă nu se intervenise pentru deszăpezirea drumului.

Cu toate că situația nu era una fericită, mai ales pentru cei ce locuiesc în zonă, comentariile la această postare arată că oamenii au încă simțul umorului, chiar dacă este unul negru.

“Și zăpada asta e un pic nesimțită. Trebuia să sune ea la autorități, dar nu ieri ca era duminică, trebuia să sune de vineri, până la ora 13.00, că de la ora 13. 00 încolo nu mai găseai pe nimeni, trebuia să sune și să anunțe ca vine. Nesimțire curată și zăpada asta…în ianuarie și-a găsit și ea sa vină…așa ceva”, a comentat un utilizator al rețelei sociale menționate.

“Unde ați mai văzut voi zăpadă în Ianuarie? Minciuni… e Photoshop”, comentează un altul.

Trecând peste comentariile ironice, în municipiu nu s-au semnalat probleme serioase de trafic din cauza zăpezii, iar a interveni pe toate străzi în același timp este practic imposibil, dacă e să fim corecți. La primele ore ale dimineţii au mai fost cetăţeni care au reclamat situaţii dificile pe străzi precum Nicolae Bălcescu şi Războieni.  

Autoritățile dau asigurări că încă din noaptea de duminică spre luni au fost organizate echipele de intervenție care au acționat pentru deszăpezire în municipiul Zalău.

În municipiul Zalău, activitatea de deszăpezire este efectuată de SC Citadin Zalău SRL, cu 80 de persoane care lucrează în trei schimburi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.