noiembrie 26, 2022

Si pensionarii salajeni se revolta

Pensionarii salajeni au pichetat ieri, de la ora 11.00, sediul Institutiei Prefectului. Au fost prezenti circa 65 de varstnici membri ai Sindicatului Liber al Pensionarilor Salaj, Uniunii Judetene a Pensionarilor, Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor din Salaj si Asociatiei Pensionarilor Silvici Salaj.
Organizatiile de pensionari au adresat un memoriu prefecturii spre a fi inaintat Guvernului. Acestia sunt nemultumiti si revoltati ca Guvernul nu respecta legile care ii privesc direct pe pensionarii din sistemul public de pensii si cer executivului elaborarea de urgenta a unei noi legi a pensiilor, cu o metodologie unica de calcul pentru a se inlatura inechitatile existente prin aplicarea legilor speciale. Totodata, prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat se prevede ca punctul de pensie sa ajunga in luna aprilie 2009 abia la 42,3% din salariul mediu brut pe economie – 1.653 lei. Pensionarii solicita un procent de 45%, drept castigat prin Legea 250/2007 incepand cu 1 ianuarie 2009, dar si respectarea Legii 218/2008 referitoare la persoanele care au lucrat in grupele I si II de munca.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *