noiembrie 26, 2022

Si medicii specialisti sunt obligati sa anunte politia daca un pacient nu ar trebui sa mai conduca

Odata cu schimbarea Codului Rutier, nu doar medicii de familie, ci si cei specialisti sunt obligati sa anunte politia in cazul in care un pacient nu ar trebui sa mai conduca.
Ministerul Sanatatii a stabilit peste 40 de afectiuni cardiovasculare incompatibile cu permisul de conducere. Nu pot sofa nici persoanele care sufera de anumite forme ale diabetului zaharat, cu risc de hipoglicemie.
astfel, conform noului Cod Rutier, orice medic poate anunta politia daca o persoana este inapta din punct de vedere medical sau psihologic. asa ca multi soferi au devenit pietoni in urma controalelor medicilor specialisti.
Exista insa si soferi care incearca sa ascunda problemele de sanatate, pentru a nu deveni pietoni.
Medicii sustin ca, daca legea ar specifica clar unde si cum trebuie trimise sesizarile, numarul soferilor ramasi fara permis din motive medicale ar fi mai mare.
De asemenea, o alta problema este faptul ca doctorii nu au de unde sa stie daca o persoana cu afectiuni cardiovasculare sau diabet are sau nu permis de conducere.
La nivel national, nu mai putin de 1.200 de soferi au fost lasati fara permis de conducere, de 3 ori mai multi fata de anul trecut, de catre medicii din Romania.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *