ianuarie 29, 2023

La Zalau a fost lansata, luni, o campanie nationala de promovare a problematicii bolilor rare, organizata de Alianta Nationala pentru Boli Rare din Romania si Asociatia Prader Willi Romania. Evenimentul ce a marcat lansarea acestei campanii a fost gazduit de Casa de Cultura a Sindicatelor si a inclus un amplu program artistic prezentat de copii si tineri salajeni, dar si momente dedicate exclusiv informatiilor despre campanie. Gazda manifestarii a fost Dorica Dan, initiatoarea si presedinta Asociatiei Prader Willi, care, si in calitate de mama a unui copil afectat de o boala rara, a vorbit sutelor de salajeni prezenti despre greutatile la care este supus un… bolnav rar si despre modalitatile prin care comunitatea poate sa-i ajute. Persoanele si institutiile care au ajutat, deja, in diverse moduri, acesti bolnavi au fost rasplatite luni cu premii simbolice. De astfel de recompense au avut parte, astfel, conducerile Consiliului Judetean Salaj, a Primariei Zalau, a Prefecturii, a Inspectoratului Scolar, a unitatilor de invatamant de unde provin voluntarii Asociatiei Prader Willi, dar si persoane fizice care au ajutat financiar sau logistic la desfasurarea activitatilor asociatiei.
Programul prezentat de copii (realizat cu sprijinul Inspectoratului Scolar) a avut, dincolo de calitatile strict artistice, meritul de a evidentia, daca mai era nevoie, ca persoanele bolnave merita sa fie tratate cu respect si ca nu merita, sub nici o forma, sa fie marginalizate. Momentele artistice prezentate de copii si tineri cu nevoi speciale au atras cel mai profund atentia asupra acestui aspect, fiind, totodata, si cele mai aplaudate de public.
Precizam ca astfel de manifestari au loc, zilele acestea, in mai multe orase din tara, constituindu-se in pregatirea Zilei Bolilor Rare, marcata anul acesta in 28 februarie (ziua stabilita este, de fapt 29 februarie).

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut