Și drogat, și cu droguri în rucsac și-n buzunare! Dosar penal pentru un șofer din Zalău

Un tânăr de 26 de ani, din Zalău, a fost depistat în trafic marți, 14 februarie, în timp ce conducea sub influenţa substanţelor psihoactive şi având asupra sa substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

Polițiștii Biroului Rutier l-au oprit în trafic pe Pasarela C.F.R, la intrare în localitatea sălăjeană Crișeni, tânărul circulând pe direcţia Zalău – Mirşid. A fost testat cu aparatul drugtest, având rezultat pozitiv, apoi dus la prelevare de probe biologice. La controlul autoturismului pe care-l conducea, într-un rucsac, polițiștii au depistat mai multe plicuri cu substanțe interzise.

”În urma testării preliminare de drog, al cărei rezultat a fost pozitiv, există suspiciunea că tânărul ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv. Celui în cauză i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu caracter psihoactiv.

Totodată, polițiștii au efectuat controlul autoturismului și au identificat într-un rucsac al tânărului, aflat pe scaunul din față, mai multe plicuri transparente care conțineau o substanță cristalină, precum și fragmente vegetale, de culoare verde-olive, despre care există suspiciunea că fac parte din categoria celor care produc efecte psihoactive și sunt interzise la deținere. Astfel de substanțe au fost descoperite și în vestimentația tânărului. Polițiștii au ridicat întreaga cantitate de substanţe şi fragmente vegetale şi au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de deținere de droguri de risc pentru consum propriu fără drept, efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a produce efecte pshihoactive şi conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, precizează IPJ Sălaj.

Dosarul și probele aferente au fost înaintate polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj, în vederea continuării cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *