februarie 9, 2023

Sfidand criza, Grovinvest Jibou isi dezvolta afacerea

Intr-o perioada in care majoritatea companiilor salajene se confrunta cu probleme grave cauzate de criza mondiala, la Grovinvest Jibou lucrurile stau cu totul altfel. Potrivit reprezentantilor societatii producatoare de mobilier medical, in Parcul Industrial din Jibou, unde functioneaza fabrica, sunt in derulare investitii in valoare de peste 500.000 de euro, ce vizeaza extinderea cu 2.500 de metri patrati a halei de productie. In acest fel, vor fi create 20 de noi locuri de munca, iar productia va creste cu aproximativ 30%.
“Intr-o etapa ulterioara (posibil pe finalul anului), ne-am propus sa construim alte doua hale, a cate 2.000 de metri patrati fiecare, din fonduri structurale. Romania este o piata cu potential, tocmai pentru ca o parte din fondurile structurale ale Uniunii Europene vor avea ca destinatie imbunatatirea sistemului de asistenta medicala. Prin planurile noastre de dezvoltare urmarim patrunderea pe piata romaneasca”, ne-a declarat Kris Goeminne, managerul companiei.
Potrivit estimarilor conducerii societatii, investitiile in extinderea halei existente si amenajarea celorlalte doua se ridica la 3,5 milioane de euro. Intrebat de ce criza a “ocolit” compania pe care o conduce, Kris Goeminne a precizat: “Investim in cea mai noua tehnologie. Avem o echipa tanara si dinamica si ne trimitem regulat personalul la perfectionare in Belgia. Un alt aspect deloc de neglijat: facem parte dintr-un grup international – Haelvoet, care ne-a sprijinit in dezvoltare. Din aceste motive, nu am resimtit efectele crizei; ba chiar as putea spune ca, in cazul nostru, afacerile merg mai bine”.
Activitatea Grovinvest Jibou a demarat in vara anului 2006, pe un teren de cinci hectare concesionat in Parcul Industrial din urbea de pe Somes. Constructia si dotarea fabricii de mobilier medical au costat, dupa cum sustine Goeminne, 1,5 milioane de euro. In primii doi ani de functionare, Grovinvest a fost subcontractor pentru componente semifinisate si finisate de metal si tapisate pentru diverse companii din Europa de Vest. In prezent, in Parcul Industrial se fabrica si produse finite: paturi pentru spital. Recent, compania cu capital belgian a castigat o prima licitatie, in valoare de 114.600 lei plus TVA, prin care a furnizat 150 de paturi Spitalului Municipal din Turda.
In prezent, producatorul de mobilier medical are 50 de angajati. Grovinvest Jibou a incheiat 2008 cu o cifra de afaceri de circa 6,83 milioane de lei, in crestere cu 54% fata de anul precedent.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut