Sfântul Miron a fost preot și a trăit în Ahaia, în timpul împăratului Deciu (249-251). O mulțime de păgâni au intrat în biserica în care slujea sfântul Miron, în ziua prăznuirii Nașterii Domnului, cu scopul de a-i prinde pe creștini și de a-i supune la chinuri. Pentru că a refuzat să aducă jertfă idolilor și să se dezmintă de credința în Hristos, Sfântul Miron a fost aruncat în foc și i-a fost luată pielea de pe trup. A fost dus în cetatea Cizicului și acolo i s-a tăiat capul.
Sfântul Miron
Articole
Zilele Europene ale Patrimoniului (ZEP) 2024: Vineri, ziua atelierului de ceramică și a confruntării între arheologi și detectoriști
Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău marchează ediția din acest an a Zilelor Europene ale Patrimoniului cu două evenimente speciale care aduc în prim plan istoria, patrimoniul moștenit și confruntările specialiștilor din domeniu. Primul eveniment la care sunt invitați toți iubitorii de patrimoniu și de cultură este un atelier de modelat ceramică dacică. Atelierul va fi susținut de arheologul Marius Ardelean de la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş, între orele 9,00 și 13,00, în…
Mai mult...Aristip și Diogene
Ziua bună, dragi cititori!Aristip din Cirene, cunoscutul apologet al plăcerii, trăia confortabil adulându-l pe rege. Înt-o zi, îl vede pe Diogene, renumitul filosof și personaj de legendă, în timp ce mânca o porție de linte. Acesta i-a spus lui Diogene: ”Dacă ai învăța să fii supus regelui, nu ar trebui să mănânci linte”, la care Diogene a replicat: ”Dacă ai fi învățat să mănânci linte, nu ai mai fi nevoit să îl lingușești pe rege.”Dragilor, ce ne…
Mai mult...