ianuarie 27, 2023

Servicii sociale la Centrul ACASĂ, decontate de Primăria Zalău

Persoanele peste 65 de ani din Zalău care au nevoie de asistență socială pot beneficia de astfel de servicii în cadrul Căminului pentru persoane vârstnice de la Centrul ACASĂ.

Beneficiar poate fi orice persoană vârstnică, peste 65 ani, cu domiciliul în municipiul Zalău, care se află în una din următoarele situații: nu are familie sau nu se află în întreţinerea unei sau unor persoane obligate la aceasta, potrivit dispoziţiilor legale în vigoare; nu are locuinţă şi nici posibilitatea de a-şi asigura condiţiile de locuit pe baza resurselor proprii; nu realizează venituri proprii sau acestea nu sunt suficiente pentru asigurarea îngrijirii necesare; nu se poate gospodări singură sau necesită îngrijire specializată; se află în imposibilitatea de a-şi asigura nevoile socio-medicale, din cauza bolii ori stării fizice sau psihice și nu dispune de resursele necesare.

“Primăria Municipiului Zalău, prin Direcția de Asistență Socială, vine în sprijinul persoanelor vârstnice (vârsta peste 65 ani) cu domiciliul pe raza municipiului Zalău, care au nevoie de ajutor de specialitate în servicii sociale acordate în regim rezidențial. Astfel, Direcția de Asistență Socială aduce la cunoștința comunității Zalău posibilitatea depunerii cererilor pentru serviciul social – Cămin pentru persoane vârstnice – ACASĂ Zalău. Serviciile sociale din cadrul Căminului pentru persoane vârstnice – ACASĂ Zalău sunt acordate în baza contractului dintre Direcția de Asistență Socială Zalău și Fundația Acasă, respectiv cu respectarea HCL nr. 247/29.07.2021 privind aprobarea Regulamentului de achiziționare și decontare a serviciului social acordat în regim rezidențial persoanelor vârstnice din Municipiul Zalău”, au precizat reprezentanții primăriei.

Nu se încadrează persoanele vârstnice care dețin mai mult de o locuință în proprietate, nici persoanele a căror venituri nete/membru de familie depășesc venitul net mediu prevăzut de legislația în vigoare.

Principalele servicii sociale acordate în cadrul căminului sunt găzduire, alimentație, asistență pentru sănătate, îngrijire personală, recuperare, reabilitare, socializare.

Cererea de servicii sociale va fi depusă la registratura Direcției de Asistență Socială Zalău și va fi însoțită de: cererea de servicii; act de identitate (copie); documente justificative privind veniturile beneficiarului și a susținătorilor legali; adeverință de la medicul de familie.

Pentru mai multe informații puteți contacta DAS Zalău, telefon 0260 661 769.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut