Camera de Comerţ şi Industrie Sălaj vine în întâmpinarea companiilor cu o serie de servicii electronice de certificare, acreditate conform legislației în vigoare.

Semnătura electronică este nu numai necesară, ci și indispensabilă mediului de afaceri actual, ținând cont că semnătura electronică calificată, creată cu un certificat digital calificat, are aceeași valoare ca și semnătura olografă, aceasta oferind valoare legală oricărui document electronic. Astfel, companiile pot renunța total sau parțial la documentele tipărite. Se reduc astfel substanțial cheltuielile cu imprimarea, curieratul, arhivistica, consumabilele, etc.

Certificatul Digital Calificat asigură integritate, confidențialitate, non-repudiere și autenticitate  documentelor transmise electronic, permițând identificarea utilizatorilor fără echivoc în mediul virtual.

Semnătura electronică calificată, creată cu un certificatul digital calificat, are o vastă utilizare în relația cu autoritățile, dar si nu numai.

Poate fi folosită în relațiile cu ANAF, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), pentru decontările către Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), pentru Rețeta electronică certificată pentru CNAS și SIUI, depunerea și semnarea electronică a documentelor solicitate de Autorităţile Contractante din cadrul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SICAP), transmiterea raportărilor către Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, depunerea documentelor pentru fonduri europene, depunere declarații la Fondul de Mediu, Trezorerie (Forexebug), Comisia Națională a Valorilor Mobiliare (CNVM), Monitorul Oficial, precum și pentru semnarea oricăror alte documente care, în mod tradițional, sunt semnate olograf și transmise ori depuse fizic.

De menționat faptul că, prin Camera de Comerț și Industrie Sălaj, sunt oferite servicii electronice complete: certificate digitale calificate, semnatură electronică calificată, mărci temporale calificate și certificate digitale calificate la distanță.

Alege să beneficiezi de servicii profesionale, cu un înalt nivel de securitate!

Detalii și informații suplimentare cu privire la prețuri și serviciile oferite puteți obține de la Camera de Comerț și Industrie Sălaj, strada Corneliu Coposu nr.3, Zalău, la numărul de telefon 0260.661.030 sau la adresa de e-mail [email protected].