ianuarie 29, 2023

Seres Denes îi îndeamnă pe etnicii maghiari să se înregistreze pentru a vota la alegerile din Ungaria

Liderul UDMR Sălaj, Seres Denes, recent reales ca președinte, sprijină campania de înregistrare a etnicilor maghiari din România în vederea votului care va avea loc în Ungaria anul viitor. Într-un mesaj postat pe pagina sa oficială, Seres Denes își folosește posterul electoral cu mesajul: ”Noi am primit sprijin substanțial din partea guvernului Ungariei în ultimii ani, acum e rândul nostru să ne înregistrăm pentru alegeri” (traducere aproximativă din maghiară).

În mesajul explicativ care însoțește posterul cu Seres Denes, etnicii maghiari sunt direcționați să se înregistreze la birourile Eurotrans Foundation, entitate care îi poate ajuta, prin angajații săi, să aplice pentru cetățenia ungară.

Anul viitor, în Ungaria, au loc alegerile parlamentare, iar comentatorii politici susțin că va fi extrem de dificil pentru actualul premier, Viktor Orban, să câștige. Sau, cel puțin, nu atât de detașat ca până acum. Acest lucru ar fi din cauză că opoziția anti-Orban ar fi reușit să facă front comun în spatele unui personaj politic considerat antisistem, pe profilul lui Viktor Orban, dar care nu este suspectat de corupție – primarul orașului Hodmezövasarhely, Peter Marki-Zay.

Dacă luăm în considerare colaborarea dintre partidul lui Viktor Orban, Fidesz, și UDMR, campania în care se implică deputatul sălăjean, cea de convingere a românilor de etnie maghiară să se înregistreze pentru a vota la alegerile de anul viitor din Ungaria, ar avea ca scop final sprijinirea lui Viktor Orban pentru a rămâne la putere la Budapesta.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut