noiembrie 30, 2022

Sentinta vine greu in dosarul lui Dan Radu, pentru retrocedari ilegale de terenuri in Zalau

Magistratii Tribunalului Salaj au decis ieri, 19 iulie, sa amane pronuntarea pentru data de 26 iulie in dosarul penal 64/84/2016, care are ca obiect traficul de influenta, spalare de bani, dare de mita în forma continuata, dosar in care sunt inclupati afaceristul imobiliar Dan Radu si Lucian Claudiu Baican, fost subprefect si Sef Serviciu Fond Funciar din Primaria Zalau.
Cu o saptamana inainte de data anuntata pentru sentinta, Curtea de Apel Cluj a decis si înlocuirea masurii arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu pentru Dan Radu. Decizia Curtii de Apel l-a trimis practic acasa pe Dan Radu, incarcerat în Penitenciarul Oradea, dupa un an si zece luni petrecute dupa gratii, si cu numai sapte zile inainte de pronuntarea anuntata pentru ieri si amanata acum pana la 26 iulie.
Sentinta asteptata acum, din nou, stop_coloana peste o saptamana va da masura vinovatiei lui Dan Radu si a fostului subprefect Lucian Baican, inculpat in acelasi dosar, care a ocupat si functia de Sef Serviciu Fond Funciar la Primaria Zalau.
Dan Radu a fost retinut si arestat in 19 octombrie 2015 cu acuzatia de trafic de influenta, la o zi dupa ce DNA a facut perchezitii la Primaria Zalau pentru restituiri ilegale de teren. La 14 ianuarie 2016, procurorii a pus sechestru asigurator pe mai multe bunuri ale lui Dan Radu. Lucian Baican a fost plasat sub control judiciar si a avut de asemenea sechestru pe bunuri.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *