Senatorul Viașu vrea să desființeze mitul ”vacanței parlamentare”

Parlamentarii au intrat în vacanță sau, cel puțin, aceasta este sintagma care se folosește pentru perioada dintre două sesiuni parlamentare. Aflat la primul său mandat în Parlamentul României, senatorul sălăjean Cristian Viașu a ținut să facă precizări cu privire la mitul ”vacanței parlamentare”.

Senatorul Viașu: Concediul propriu-zis al parlamentarilor se rezumă la 8 zile

Într-o postare pe pagina sa oficială, senatorul din Zalău încearcă să clarifice problema pentru care mulți cetățeni îi invidiază pe parlamentari: vacanțele prelungite.

”Zilele acestea am văzut în presă multe articole cu titluri ca “Parlamentul intră în vacanță până la 1 septembrie” și asta m-a determinat să clarific pentru alegătorii mei (și nu numai) ce înseamnă de fapt această așa-zisă vacanță. Este perioada dintre două sesiuni ordinare, în care se lucrează, însă după un alt program. Așadar, există munca în teritoriu, munca în grupul parlamentar și munca în comisiile permanente. De asemenea, există și sesiuni extraordinare de lucru, ca și cea deja anunțată în luna iulie, pentru adoptarea proiectului de lege privind desființarea Secției de Investigare a infracțiunilor din Justiție, după primirea avizului Comisiei de la Veneția. Concediul propriu-zis al parlamentarilor se rezumă la 8 zile pe sesiune parlamentară, respectiv 16 zile pe an. Am ținut să desființez acest mit al “vacanței parlamentare ” pentru a contribui la o informare corectă referitoare la această chestiune, care văd că lipsește în spațiul public, și pentru a vă asigura că dezideratul meu principal este acela de a vă reprezenta cât mai bine în Parlamentul României”, scrie Cristian Viașu.

Ulterior, senatorul își informează alegătorii și cu privire la programul pe care îl va avea la cabinetul său senatorial din Zalău pe perioada verii.

”Programul de lucru al Cabinetului senatorial Cosmin Cristian Viaşu, situat în Zalău, str. Parcului, nr.4, va fi în perioada următoare astfel: Marți – între orele 11:00: 15:00 Miercuri – între orele 11:00 – 15:00 Joi – între orele 11:00 – 15:00 Vă aşteptăm! Ne puteți contacta telefonic dacă doriti la numărul de telefon: 0790101382 si prin e-mail la cosmin.viasu@senat.ro”, scrie senatorul.

1 thought on “Senatorul Viașu vrea să desființeze mitul ”vacanței parlamentare”

  1. Da,saracii de voi,va este greu tare,de aceea va zbateti din rasputeri sa ajungeti acolo.Voi sunteti mult timp in vacante,iar cand mai mergeti la parlament va odihniti[dormiti],bravo,va compatimim!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.