ianuarie 29, 2023

Senatorul Viașu nu consideră relevant indicele vaccinării dascălilor pentru începerea școlii

Senatorul de Sălaj din partea USR, Cristian Viașu, nu crede că este relevant acel indice al vacinării personalului din școli pentru începerea școlii. Acesta crede că ar trebui înlocuit cu rata de infectare din comunitățile din care fac parte copiii.

”Școala redevine unul din subiectele de principal interes zilele acestea, în contextul în care vacanța impusă de două săptămâni se termină, iar condițiile întoarcerii copiilor la cursuri au fost necunoscute până în ultimul moment, deși așteptate atât de părinți cât și de elevi și profesori.

Așadar, elevii vor face cursuri cu prezență fizică în școlile în care rata de vaccinare anti-COVID a întregului personal este de peste 60%, conform ordinului comun de la Ministerele Educației și Sănătății. Aproximativ două treimi din elevi și preșcolari.

Eu cred, însă, că acest indice al vaccinării personalului, care nu este considerat ca indice relevant în nicio altă țară, ar trebui înlocuit cu rata de infectare din comunitățile din care fac parte copiii.

Pentru că, chiar dacă toți profesorii ar fi vaccinați, ei sunt foarte puțini în raport cu comunitățile.

Eficientă mi se pare măsura testării de două ori pe săptămână, cu teste neinvazive, pe bază de salivă, atât a copiilor cât și a personalului didactic și auxiliar. Din păcate nu știm exact când va putea fi aplicată. Raed Arafat declara că testele vor ajunge în școli cel mai devreme pe 21 noiembrie. Până atunci școlile pot deveni focare de răspândire a virusului”, spune senatorul sălăjean.

Pe de altă parte, senatorul USR spune că este nevoie de mai multă predictibilitate, nu de decizii de o eficiență îndoielnică, luate în ultimul moment,de care sunt afectați mai ales elevii din anii terminali.

”Miercuri, 10 noiembrie, îl așteptăm pe Ministrul Educației, la Comisia de muncă, familie și protecție socială din Senat la o discuție constructivă în care să ne comunice ce soluții a găsit (dacă a găsit), ministerul său pentru combaterea impactului pandemiei asupra educației. Educația are probleme profunde și dincolo de pandemie, care necesită o reală reformă care să vizeze revizuirea programelor și a conținuturilor pentru toate nivelurile de învățământ, implementarea unor noi sisteme de evaluare, programe remediale funcționale, suport în digitalizare și multe altele”, mai spune Cristian Viașu.

2 thoughts on “Senatorul Viașu nu consideră relevant indicele vaccinării dascălilor pentru începerea școlii

  1. Ăsta cine mai e? Nu am mai auzit de el pana acum! A fost teleportat dintr-o alta galaxie ? Unde dracu ii afla ăștia lui Cioloș? A avut acum o intervenție și poate dormi linistit pana la viitoarele alegeri! Somn ușor!!!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut