Senatorul Cosmin Cristian Viașu a fost condus duminică pe ultimul drum

În noaptea de joi spre vineri, senatorul USR de Sălaj, Cosmin Cristian Viașu, s-a stins din viață la doar 45 de ani. O veste care a șocat, mai ales pe cei care l-au cunoscut.

Cosmin Cristian Viașu a fost unul dintre politicienii noului val, care a intrat în politică în ultimii ani având pe agendă motivarea de a schimba lucrurile în bine în țară. A intrat în Parlamentul României ca senator de Sălaj din partea USR în urma alegerilor din 2020. A fost membru în Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială, precum şi în Comisia pentru cultură şi media.

“Vă anunțăm cu mare regret pierderea colegului și prietenului nostru, Cosmin Cristian Viașu, senator USR PLUS de Sălaj. Cosmin Cristian Viașu a fost o persoană extraordinară, care ne lasă un gol greu de înlocuit și o dezamăgire din cauza împrejurărilor în care s-a stins. Un om empatic, deschis dialogului și implicat în valorile și obiectivele organizației, a știut să transmită și să insufle ideile lui tuturor colegilor. Ne-a părăsit un om bun de care ne vom aminti mereu… Dumnezeu să-l odihnească în pace! Mulțumim pentru tot, Cristi!”, a fost mesajul transmis de colegii săi de partid.

Cosmin Cristian Viașu a fost condus pe ultimul drum duminică, 23 ianuarie, de familie, numeroși prieteni, oficialități, dar și de oameni care, deși nu l-au cunoscut personal, l-au apreciat ca politician, mereu deschis dialogului, dornic să se implice și să ajute.

“A fost un politician pentru care dialogul şi consensul erau căile cele mai bune de a ajunge la rezultat”, spun despre el colegii de la USR.

“Am participat la înmormântarea colegului nostru Cosmin Cristian Viașu, fost senator de Sălaj, și încă mi-e greu să-mi găsesc cuvintele, la fel ca în ziua în care am aflat de această tragedie. În politică, găsim greu oameni calzi, decenți, deschiși spre cei din jur și cu dorința de a colabora, iar Cristian a fost unul dintre ei. O arată viața lui, iubirea și dedicarea sa pentru ceilalți, capacitatea de a aduce oamenii împreună. O arată gândurile și părerile de rău transmise în aceste zile de colegii săi din Parlament, indiferent de partidul din care fac parte. Condoleanțe familiei și prietenilor săi. Dumnezeu să-l odihnească!”, a fost mesajul transmis duminică de liderul USR, Dacian Cioloș.

“Colegul meu, senatorul USR de Sălaj Cosmin Cristian Viașu, un om de o integritate și o decență extraordinară a încetat din viață la doar 45 de ani. O pierdere uriașă pentru toți cei care l-am cunoscut și respectat. Condoleanțe membrilor familiei și colegilor din filiala Sălaj. Sper să găsească cât mai curând puterea de a trece peste această grea încercare. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a transmis și Dan Barna.

Suntem alături de familia îndoliată, în aceste momente cumplite. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Redacția Graiul Sălajului

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *